SEGRE

HOQUEI OK LLIGA FEMENINA

El Vila-sana denuncia discriminació a la Copa d'hoquei femení

El Vila-sana denuncia discriminació a la Copa d’hoquei femení perquè han de pagar-se l’allotjament i els equips masculins no || La Federació assenyala que el seu objectiu és l’equiparació

El Vila-sana es va fer ahir la fotografia oficial de la temporada 2017-18.

El Vila-sana es va fer ahir la fotografia oficial de la temporada 2017-18.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ramon Porta, president del Vila-sana, va denunciar dimarts que mentre que els clubs femenins que s’han classificat per a la Copa de la Reina d’hoquei han de fer-se càrrec de l’allotjament, els clubs masculins tenen aquesta despesa coberta. “És evident que ens sentim discriminats. No entenc per què a uns se’ls paga i als altres no”, va explicar. El Vila-sana, després de classificar-se per a la Copa el cap de setmana passat, necessita entre 2.000 i 2.500 euros per a les despeses d’allotjament que li suposarà jugar el torneig a Vilanova i la Geltrú els dies 2, 3 i 4 de març. En canvi, l’ICG Software Lleida Llista, que jugarà la Copa del Rei a Lloret els dies 22, 23, 24 i 25 de febrer, té aquesta despesa sufragada pel club organitzador. “Sens dubte és un greuge comparatiu”, admetia Enric Duch, president del Llista.

Joan Garrido, membre del Comitè d’Hoquei de la Federació Espanyola de Patinatge, admetia aquesta desigualtat, tot i que afirma que des de la FEP “treballem en l’equiparació i aquest és el nostre objectiu per al futur”. Sobre la causa de la desigualtat, explicava que “si el club organitzador hagués d’assumir la despesa que suposa l’allotjament de tots els participants, ningú voldria organitzar la Copa”.

El president del club, Ramon Porta, lamenta la falta de suport que hi ha en l’esport femení

Porta recordava que, com va publicar aquest diari la setmana passada, “la Federació Catalana de Futbol sí que dóna ajut econòmic als equips femenins” i lamentava que “si volem que l’esport femení s’enlairi, cal donar-li les mateixes armes que al masculí. Falten ajudes i així costa molt tirar-lo endavant”.

A tall d’anècdota, explicava que ahir, després que SEGRE publiqués que el club necessita entre 2.000 i 2.500 euros per poder assumir aquesta competició, «una jugadora del Voltregà ha escrit en una xarxa social: “Benvinguts al món de l’esport femení».

“No ens agafa de nou, ja sabem el que hi ha, però és injusta aquesta desigualtat amb què ens trobem”, i afegeix que “l’únic avantatge que tenim és que la Federació Catalana dóna una ajuda de 10 euros per cada llicència federativa femenina” i, malgrat ser conscient de la situació, afegeix que “el que trobo més curiós és que no es queixi cap altre club d’aquesta injustícia”.

El Vila-sana va fer història dissabte passat quan, amb l’empat 3-3 a la pista del Cerdanyola, va certificar la classificació per a la Copa del Reina, en la seua primera temporada a la màxima categoria de l’hoquei femení. “És una cosa que no teníem pressupostada, perquè al principi de temporada no era l’objectiu. No sabíem com aniria la Lliga i només ens vam marcar la permanència”, va afegir en aquest sentit.

tracking