SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Messi i Suárez, parella de rècord

L’argentí i l’uruguaià han marcat en els cinc últims partits de Lliga, una cosa que no es veia des de la temporada 1930-31 || A Europa, només la dupla Neymar-Cavani marca més gols

Messi i Luis Suárez celebren un gol aquesta temporada amb Jordi Alba i, al fons, Paulinho.

Messi i Luis Suárez celebren un gol aquesta temporada amb Jordi Alba i, al fons, Paulinho.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Leo Messi i Luis Suárez formen una parella de golejadors letal i, des del cap de setmana passat, també de rècord. L’argentí i l’uruguaià van ser els autors dels gols amb els quals el Barcelona va remuntar davant de l’Alabès (2-1). Amb aquests gols, Messi i Luis Suárez han encadenat cinc jornades consecutives marcant tots dos en el mateix partit. Per trobar una cosa similar en la història s’ha de remuntar fins a la temporada 1930-31, quan Guillermo Gorostiza i José Iraragorri van marcar tretze gols en cinc jornades seguides. Aquesta dada ha estat igualada ara, 88 anys després. Messi i Suárez han marcat tretze gols i han donat set assistències davant del Reial Madrid, el Llevant, la Reial Societat, el Betis i l’Alabès i podrien fins i tot superar aquest registre si tornen a marcar davant de l’Espanyol en el matx d’aquest cap de setmana.

Els dos davanters blaugrana sumen a la Lliga trenta-sis gols i catorze assistències, la qual cosa els converteix en la segona millor dupla de les grans lligues europees, només superats pels trenta-vuit gols i setze assistències que acumulen Neymar i Cavani al PSG, pròxim rival del Madrid a la Champions.

Davant l’Alabès, Suárez va marcar per vuitena jornada consecutiva, un rècord personal per a l’uruguaià

A més, Luis Suárez, amb el gol davant de l’Alabès, va encadenar vuit jornades consecutives a la Lliga anotant un gol, una ratxa que únicament havien aconseguit al Barcelona Mariano Martín el 1943, Ronaldo el 1997 i el mateix Messi el 2012. És un rècord personal per al davanter, que mai havia encadenat vuit jornades anotant. Aquesta marca, no obstant, és molt lluny encara del rècord absolut que, no cal dir-ho, pertany a Messi. En la temporada 2009-10 va marcar en 21 partits oficials seguits. L’uruguaià, a més, és el jugador que ha necessitat menys partits, en tota la història del Barça, per arribar als 100 gols. Ho va aconseguir en 114, mentre que Messi en va necessitar 154.

Davant l’Alabès, Luis Suárez va marcar el primer gol del Barcelona, una cosa que ja ha fet en set partits al llarg d’aquesta temporada.

tracking