SEGRE

Márquez: "A partir del gener sóc un més a la graella de sortida"

El pilot lleidatà ha rebut el seu guardó a la 'Gala Cetelem' dels Campions del Món la Real Federación Motociclista Espanyola (RFME)

Marc Márquez, aquest djous a la gala dels Campions del Món la Real Federación Motociclista Espanyola (RFME)

Márquez: "A partir del gener sóc un més a la graella de sortida"Box Repsol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez, vigent campió del món de motociclisme a la categoria de MotoGP, va assegurar que ja ha girat full pel que fa al títol i que està centrat en la nova temporada. "M’he oblidat. A partir de l’u de gener ja no sóc campió, vaig ser campió. Sóc un més a la graella de sortida, un més que intentarà lluitar pel títol. A veure si podem treballar bé aquesta pretemporada per arribar preparats a Qatar i lluitar per un podi des de la primera cursa", va dir.

Márquez, premiat a la 'Gala Cetelem' dels Campions del Món la Real Federación Motociclista Espanyola (RFME), va parlar dels primers entrenaments a Malàisia: "Hem treballat sobretot a nivell de ritme, de provar moltes coses a la moto. Els pilots Honda hem seguit cadascú un pla específic. Ha anat bastant bé, podem dir que la primera presa de contacte ha estat molt positiva".

Quant al paper dels seus rivals, va opinar: "Ducati ha donat un pas petit més, com totes les marques. Crec que tindran una moto i un equip competitiu. Els dos pilots van ser ràpids però Malàisia sempre ha estat un circuit on els ha anat bé. Falta veure què passa en diferents condicions i en diferents circuits". "En els pilots Yamaha queden una mica més de dubtes perquè l’últim dia no els van acabar de quadrar del tot. Però aniran ràpid, la velocitat la tenien. Quant als altres rivals, Suzuki ha fet un gran pas. També vaig poder seguir unes voltes de Iannone i la moto anava bé. Això és MotoGP, tots volen ser els millors", va agregar.

Un dels principals favorits a la victòria final és el seu compatriota Jorge Lorenzo: "Sabem els que som allà que Lorenzo és capaç de tot, per això ha guanyat cinc mundials. Però no ve de nou, ja va acabar la temporada molt bé. Liderant gran part de la cursa a Malàisia, a València estava en el podi fins que va caure... Serà un dels rivals per al títol".

El que sí que va garantir és que hi haurà emocions fortes: "Aquesta és la tònica, sembla que cada any hi ha més rivals, més marques, més igualtat. Això al final és el que fa créixer l’espectacle i estem a MotoGP per l’espectacle i perquè enganxi l’aficionat. Hi haurà igualtat assegurada, avançaments, baralles fins l’última corba... serà bonic".

Sobre els punts forts i febles de la seua moto, va comentar: "Crec que un dels punts forts és una mica el de la temporada passada. Ens adaptem molt bé a totes les condicions. Quan va ploure una mica, quan la pista patinava... Sempre estàvem allà, al grup més ràpid i això és el més important. Entre el que hem de treballar està el caràcter del motor, quan arriba un motor nou hi ha moltes coses que gestionar i que posar al seu lloc".

El curs vindrà també marcat pel final d’alguns contractes entre els pilots: "Descentra i no. Dóna la morbositat aquesta afegida que hi hagi coses que explicar i escriure. Està clar que es parla amb un i amb un altre, es fan molt voltes i la motivació de molts pilots canvia perquè si vols una cosa has de parlar a la pista i demostrar que vals per a això". "Sempre he dit el mateix des del primer any que vaig entrar, Honda va confiar en el seu dia al cent per cent en mi i sempre tindran la prioritat, sempre seran als primers que escolti. Però al final he d’escoltar també a altres marques, altres ofertes i valorar el millor per a mi esportivament", va agregar.

D’altra banda, va tractar la decisió de la Formula 1 d’eliminar les hostesses en les carreres|curses: "És un tema que no decidim els pilots encara que sí que podem donar la nostra opinió. La meua opinió és que és un treball|feina, que molts nois i noies s’hi dediquen. És totalment respectable. Sí que estic a favor que en moltes situacions es reguli una vestimenta adequada, sempre ve bé".

tracking