SEGRE

ESQUÍ DE MUNTANYA COMPETICIÓ

Kilian Jornet torna amb una quarta posició a la Copa del Món

Primera prova després de l’operació

Kilian Jornet, al finalitzar la prova, amb Oriol Cardona, que va acabar en la sisena posició.

Kilian Jornet, al finalitzar la prova, amb Oriol Cardona, que va acabar en la sisena posició.FEDME

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kilian Jornet es va quedar ahir a un pas del podi en la tornada a la competició, al cap de tres mesos i mig de l’operació de les dos espatlles. Jornet va finalitzar quart a la penúltima prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya, disputada a la localitat francesa de Puy Saint Vincent. Va creuar la línia de meta a 9 segons del tercer classificat i a 31 del guanyador de la cursa, l’italià Roberto Antonioli, i al seu torn Oriol Cardona va ser sisè.

Kilian va dir després de la carrera que havia tingut bones sensacions, malgrat que va competir amb prudència i minimitzant riscos. “Estic supercontent. Ha estat un bon retorn a la competició després de tres mesos”, va explicar. “Aquesta prova era una mica per valorar les sensacions i la veritat és que m’he trobat molt bé. Pujant no em podia trobar millor, he anat al davant, amb el grup del capdavant, sense córrer riscos en les baixades. La veritat és que no m’importava perdre temps”, afegia. “He arribat primer a l’última pujada i la veritat és que no podia desitjar res millor.” La prova comptava amb 1.800 metres de desnivell, distribuïts en sis pujades, mentre que en la cursa femenina eren 1.500, en cinc ascensos. Jornet tornarà a competir avui en la carrera vertical.

Fa tres mesos i mig Jornet es va operar de les dos espatlles i avui disputarà la vertical

Itàlia va dominar la prova amb la victòria de Roberto Antonioli (1:26:13), seguit del també italià Michele Boscacci (1:26:45), i el tercer calaix del podi va ser per al francès Xavier Gachet (1:26:45), un segon més ràpid que Jornet, que va firmar un crono d’1:26:44. Marc Pinsach va entrar a la quinzena posició, amb un temps i 1:30:15. Pel que fa a la carrera femenina, es va imposar la francesa Axelle Mollaret (1:24:47), seguida de la seua compatriota Laetitia Roux (1:30:33).

tracking