SEGRE

ESQUÍ DE MUNTANYA COPA DEL MÓN

Kilian Jornet torna a guanyar 4 mesos després de la lesió

Va guanyar ahir la prova vertical de la Copa del Món al ser quart en la individual

Kilian Jornet, en acció en la prova d’ahir, va demostrar que és el millor tot i la llarga inactivitat.

Kilian Jornet, en acció en la prova d’ahir, va demostrar que és el millor tot i la llarga inactivitat.ISMF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kilian Jornet ha tornat a l’alta competició d’esquí de muntanya després de gairebé quatre mesos de la intervenció a les espatlles, i ho ha fet amb una victòria inapel·lable a la prova del Quilòmetre Vertical de la Copa del Món disputada a Puy Saint Vincent (França).

El rendiment físic del corredor de Montellà i Martinet era tota una incògnita atesa la seua llarga inactivitat. El misteri es va resoldre en la prova individual disputada divendres, en la qual Kilian Jornet va demostrar haver recuperat la seua millor versió, lluitant cos a cos amb els millors esquiadors de la Copa del Món, entre ells Boscacci i Antonioli, els dos italians amb els quals va disputar gran part de la prova i davant dels quals només va cedir en l’últim descens.

En la carrera vertical ja no va donar opció. Sense arribar a estar al cent per cent físicament, el lleidatà va demostrar que encara és superior als seus rivals guanyant la seua primera Copa del Món de la temporada. El líder de la selecció Fedme va dominar la carrera, però la victòria tampoc va ser fàcil, ja que al final dels 680 metres de desnivell que tenia el recorregut va haver d’imposar-se en un ajustat esprint al suís Werner Martí, al qual va treure 6 segons d’avantatge. Jornet va marcar un temps de 27 minuts i 9 segons.

Tercer va ser l’italià Michelle Boscacci (27:37), que suma uns importants punts per continuar liderant la classificació absoluta de la Copa del Món amb 355 punts, 37 més que el seu company d’equip Robert Antonioli (318). D’aquesta forma, Kilian Jornet marxa de Puy Saint Vincent amb una victòria a la vertical i un quart lloc en individual, però per damunt de tot amb molt bones sensacions de cara als pròxims objectius de la temporada. “M’he notat molt bé en les pujades. Malgrat això en una prova individual també són importants les baixades, i sent la primera carrera que feia he preferit no arriscar gaire, ja que volia evitar qualsevol cop. Això potser m’ha privat del podi però estic molt content amb el resultat i les sensacions”, va apuntar. El gironí Oriol Cardona, que ahir va ser quart, ocupa la tercera plaça de la general amb 272 punts.

tracking