SEGRE

OLIMPISME PYEONGCHANG 2018

Martí Vigo tanca el debut olímpic amb un dinovè lloc

L’oscenc, estudiant de la UdL, va participar en l’esprint per equips amb Rojo

Martí Vigo, durant la prova d’esprint per equips dels Jocs.

Martí Vigo, durant la prova d’esprint per equips dels Jocs.NACHO CASARES/COE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oscenc Martí Vigo, estudiant de Fisioteràpia a la UdL, va tancar ahir la primera participació en uns Jocs amb la dinovena posició en la prova d’esprint per equips de Pyeongchang, en la qual va competir amb el basc Imanol Rojo. El fondista de Sessué, de 20 anys, va participar en la primera semifinal d’aquesta modalitat, altament explosiva, en la qual cada esquiador completa tres voltes a un circuit d’1,5 quilòmetres pel sistema de relleus. Vigo i Rojo van acabar amb un crono de 16:59.83, a 51.05 segons de la República Txeca, l’última que va entrar a la final.

“El balanç d’aquesta prova és molt bo. No només som al Top 20, sinó que ens hem batut amb equips que en Copa del Món estan molt per sobre de nosaltres, com els austríacs, i hem guanyat d’altres que estan molt bé, com els eslovens”, va manifestar el tècnic de fons estatal, Franco Puntel. Aquest va explicar que els va tocar la sèrie més forta de les dos, on hi va haver “un ritme absolutament desbocat des del principi, imposat per la lluita al capdavant entre russos, suecs i alemanys”.

“Hem pogut mantenir un ritme alt, que ja havíem plantejat, atès que si no ho pagues al final com els ha passat als eslovens. Hauria estat ideal entrar entre els vuit primers per posar-nos a la final, però malgrat això estem contents amb la posició obtinguda”, va manifestar Vigo després de la prova.

Sobre els seus primers Jocs, l’esquiador oscenc va dir que “l’experiència ha sigut increïble. Espero estar molt més fort en quatre o vuit anys. Hi estem treballant i l’objectiu a llarg termini és estar entre els millors”, va afegir Martí Vigo.

L’or va ser per a Noruega amb l’equip format per Johannes Hoesflot Klaebo, que va guanyar el seu segon metall daurat de la cita olímpica, i Martin Johnsrud, que es van imposar per un marge de 1.71 segons a Denis Spitsov i Aleksandr Bolxunov, de l’equip olímpic d’esportistes russos, mentre que els francesos Richard Jouve i Maurice Manificat van aconseguir la medalla de bronze olímpica.

“No renunciem a una candidatura per als Jocs d’Hivern del 2026” Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, va manifestar ahir des de Pyeongchang que “Barcelona-Pirineus no renuncia a una candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2026. Hi estem treballant”, després d’assistir a la cita olímpica de Corea del Sud en què va ser convidat pel COI. Figueras va afegir que “el cost real de l’organització d’uns Jocs Olímpics és ara molt inferior als números que s’estudiaven fa vuit o dotze anys. El COI vol ara que siguin els Jocs els que s’adaptin al territori i que, en cap cas, no sigui al revés”.

tracking