SEGRE

OLIMPISME JOCS PARALÍMPICS

Santacana i Galindo donen la segona medalla

Després del bronze d’Astrid en snowboard

Santacana, seguint el guia durant la prova d’ahir.

Santacana, seguint el guia durant la prova d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esquiador discapacitat visual Jon Santacana i el seu guia, Miguel Galindo, van donar ahir la segona medalla a la delegació espanyola en els Jocs Paralímpics d’Hivern de Pyeongchang, després de sumar una valuosa plata en la supercombinada de l’esquí alpí.

A la primera mànega, de supergegant, la parella espanyola va firmar un temps de 1:27.34 i van acabar tercers, al darrere dels eslovacs Maros Hudik i Miroslav Haraus, que van ser primers, i de Jakub Krako i Branislav Brozman, segons. Dos dels grans favorits, el canadenc Mac Marcoux i l’italià Giacomo Bertagnolli, van caure a la primera baixada i es van quedar fora de les medalles. A la segona mànega, ja d’eslàlom, Santacana i Galindo van marcar el segon millor temps de la sèrie, 47.79, que els va valer per penjar-se la medalla de plata, a només 91 centèsimes de l’or de la parella eslovaca. La medalla de bronze va ser per als russos Valerii Redkozubov i Eugeny Geroev, que competeixen sota bandera del Comitè Paralímpic Internacional. Els espanyols engrandeixen així el palmarès al sumar la sisena medalla (dos ors i quatre plates) en els quarts Jocs d’hivern junts.

Aquesta és la segona medalla per a Espanya en els Jocs Paralímpics de Pyeongchang després del bronze aconseguit dilluns passat per Astrid Fina a la prova de boardercross de l’snowboard. La barcelonina, de 34 anys i que competeix a la segona cita paralímpica, va aconseguir per a Espanya el primer metall de la seua història en aquest esport de neu, emulant el que un mes abans va fer als Olímpics Regino Hernández, de Ceuta. Astrid pertany al Centre d’Esports d’Hivern Adaptat de la Val d’Aran (CDIA), que compta amb un altre representant a Pyeongchang, l’asturià Víctor González.

Santacana, seguint el guia durant la prova d’ahir.

Santacana, seguint el guia durant la prova d’ahir.EFE

tracking