SEGRE

FUTBOL VIOLÈNCIA

Ultres gals apunyalen dos vigilants a San Mamés

L’atac es va produir durant l’Athletic-Marsella i van ser detinguts 3 seguidors

Agents de l’Ertzaintza i ultres del Marsella ahir durant els enfrontaments a San Mamés.

Agents de l’Ertzaintza i ultres del Marsella ahir durant els enfrontaments a San Mamés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos vigilants de seguretat de San Mamés van resultar ahir ferits, un d’ells amb una lesió per arma blanca al coll, i tres aficionats de l’Olympique de Marsella van ser detinguts per atemptat a l’autoritat durant els incidents registrats a l’estadi bilbaí amb seguidors de l’equip francès. La primera agressió, segons va informar el departament de Seguretat del Govern Basc, va tenir lloc al costat de l’entrada a San Mamés a les 19.15 hores, un quart d’hora després d’iniciar-se el partit.

Segons les primeres informacions de l’Ertzaintza, el vigilant hauria cridat l’atenció a uns aficionats del Marsella i va ser agredit. L’home, de 57 anys, va ser traslladat a l’hospital de Basurto amb una ferida d’arma blanca al costat esquerre del coll que “no penetra el pla muscular”, segons el comunicat mèdic emès pel centre sanitari. Els facultatius van procedir a suturar la ferida i a l’hora de tancar l’edició estava estable pendent de realitzar-li altres proves.

Després d’aquesta primera agressió, un grup de seguidors del Marsella va accedir a les grades de l’estadi, on van agredir un altre guàrdia de seguretat, que va ser atès d’una “ferida incisa contusa a la mà”, de caràcter lleu, segons l’informe de l’hospital de Basurto. En aquests incidents posteriors a les grades de San Mamés es va produir la primera de les tres detencions per atemptat a l’autoritat. La policia basca investiga el grau d’implicació de cada un dels implicats.

Abans del partit Athletic-Olympique, amb els dos equips ja sobre la gespa i mentre els aficionats locals formaven un mosaic i es desplegava una pancarta gegant d’ànim a l’Athletic, es van encendre diverses bengales al sector dels seguidors marsellesos. Una d’aquestes va caure a l’anell inferior, sobre una zona ocupada per seguidors blanc-i-rojos. Amb el duel ja iniciat, a mitjans de la primera part, es va produir una petita càrrega de l’Ertzaintza en aquesta zona visitant, acordonada completament per agents de seguretat privada, que va reduir l’espai ocupat pels aficionats gals. Un total de 761 seguidors del Marsella van viatjar a Bilbao, segons L’Équipe. Els seus ultres ja van protagonitzar incidents a San Mamés el 2016. Bilbao ja va ser escenari d’aldarulls amb els ultres fa dos setmanes, i un ertzaina va morir d’una aturada cardíaca enmig dels enfrontaments entre els ultres de l’Athletic i de l’Spartak de Moscou.

tracking