SEGRE

FUTBOL COMPETICIÓ

Iniesta: “El futur està meditat, no decidit”

Condiciona la seua continuïtat al Barça a poder donar “el 200 per cent”

Andrés Iniesta, entrenant-se amb la selecció, que avui s’enfrontarà a Alemanya en un amistós.

Andrés Iniesta, entrenant-se amb la selecció, que avui s’enfrontarà a Alemanya en un amistós.FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrés Iniesta va parlar sobre el seu futur en una entrevista concedida al programa El Larguero de la Cadena SER, en la qual no va revelar res però va deixar entreveure cert clima de comiat. “Aquesta és la segona decisió més important [la primera va ser venir al Barça amb 12 anys]. Si segueixo al club de la meua vida o me’n vaig. Tot està meditat, però no decidit. Més pena i més emoció que tindré jo no la tindrà ningú en aquest món”, va proclamar Iniesta, que sí que va deixar ben clar que Rússia serà el seu quart i últim Mundial. I el Barça? “No vull estar per estar als llocs. Vull ser honest amb mi mateix. Si hi sóc és perquè sento que estic preparat per donar el 200% que exigeix el club de la meua vida. Si no hi sóc és perquè no estic preparat”, va reconèixer el capità blaugrana, que ha de prendre la decisió abans del 30 d’abril.

Iniesta va confessar que “ho he parlat amb Messi i amb altres companys”, però va deixar clar que “és una decisió personal, presa en consens amb la meua família, que és el més important, i no ve motivada per res específic del moment. És una cosa que si aquest any no passa serà el vinent, o l’altre. És una cosa natural”. Una cosa sí que va deixar clara: “Si me’n vaig, serà a un lloc on no pugui competir amb el Barça, és el club de la meua vida i seria antinatural enfrontar-m’hi.”

“Veig molt difícil, si les lesions em respecten, no estar l’onze del Barça en els pròxims dos anys”

Iniesta només va tenir paraules d’agraïment per a Ernesto Valverde: “Des del primer dia que vaig parlar amb ell em va mostrar confiança i entenc que estaria encantat si segueixo l’any que ve al Barça”, i va afegir que “serà un dels primers, per no dir el primer, que sàpiga la meua decisió”. Per més que se li va preguntar pel futur, Andrés no va donar ni una pista. Va mesurar molt les paraules i va explicar que “si em quedo és perquè sé que estaré al 200% i si me’n vaig és perquè sé que no en seré capaç”.

El Camp Nou va cantar a l’últim partit “Iniesta, t’estimem, Iniesta, queda’t”, i el capità assegura que “són coses que no es poden explicar. Més enllà d’aquell fet jo sé l’afecte que em té la gent perquè he crescut amb ells. M’han vist tota la vida i saben que ho he donat tot i continuaré donant-ho tot per la samarreta”.

Iniesta va assegurar que està “gaudint molt d’aquesta temporada” i preguntat pel triplet va confessar que “he pensat a aixecar un triplet com a capità. He pensat moltes vegades en això i seria màgic que passés”. No obstant, va reconèixer que “no he sentit el vestidor parlar de triplet, però evidentment és al cap de tothom. Quan va passant el temps, som conscients que és una situació que pot ser real”. Va voler ser caut i va dir que “tots sabem que un mal partit a la Champions acaba amb la idea de triplet, així que anirem pas a pas”.

Quant a la selecció, va confessar que “per moment i per naturalesa possiblement sigui la meua última aparició amb la selecció si Déu vol. És una mica similar al que em pugui passar al meu club. No vull estar-hi per estar-hi. No tinc la necessitat de ser als llocs per ser qui sóc o qui he estat”, va dir.

tracking