CICLISME VOLTA A CATALUNYA

Valverde, nou líder

Va recuperar la primera posició en una etapa dominada pel Movistar i final a la Molina || La cursa entra a les comarques de Lleida i finalitza a Vielha

Un moment de l’etapa d’ahir de la Volta a Catalunya, que va finalitzar a la Molina.EFE

Alejandro Valverde va recuperar ahir el mallot de líder de la Volta a Catalunya a l’etapa reina amb final a la Molina, on l’equip, el Movistar, es va exhibir aixecant el colombià Nairo Quintana fins al tercer lloc de la general, al darrere del seu compatriota Egan Bernal (Sky). Es va repetir el guió de l’any passat i la meta de la Molina va tornar a veure Valverde celebrant una etapa moguda, en la qual l’equip del vigent campió de la ronda catalana va donar mostres del seu poder a l’última ascensió.

Valverde va ser més ràpid que el colombià Egan Bernal (Sky Team) als últims metres després d’escapar-se a pocs quilòmetres de meta amb el seu company Nairo Quintana, que va arribar a sis segons dels dos primers classificats. Va ser un final trepidant, en el qual homes importants del pilot com Simon Yates (Mitchelton Scott) o Thibaut Pinot (Groupama FDJ), van creuar la meta a 53 segons del vencedor i van quedar gairebé descartats de la lluita per la victòria final.

L’etapa d’avui començarà les 11.00 a Llívia i el final a Vielha serà sobre les 17.00 hores

Després que dimecres Thomas de Gendt s’imposés en solitari en una etapa modificada per les condicions meteorològiques, el pilot s’enfrontava a un recorregut de 170,8 quilòmetres, amb un port especial i dos de primera categoria, en la jornada de muntanya clau de la cursa. Alejandro Valverde va lluitar des dels primers compassos i es va emportar el premi en una jornada que va ser molt moguda.

Valverde defensarà el liderat avui a l’última etapa pirinenca, amb inici a Llívia i final a Vielha. És la jornada més llarga (212,9 quilòmetres) amb el Cantó i Creu de Perves.

Talls de trànsit avui des de Llívia i la Seu fins a Vielha El pas de la cinquena etapa de la Volta a Catalunya avui per carreteres lleidatana comportarà talls de trànsit en el recorregut. La jornada començarà amb la sortida a Llívia a les 11.00 i els corredors seguiran per Puigcerdà, Bolvir, Isòvol, Bellver de Cerdanya i Martinet, per arribar a la Seu d’Urgell aproximadament a les 12.26, encara que la carretera N-260 es tallarà a partir de les 11.50. Aquests talls també afectaran altres vies, com l’N-145 o el tram final de la C-14. El tall a la Seu finalitzarà a les 12.40.