EL MILLOREL PITJOR

A seguir patint

Nova derrota de l’Actel Lleida, que cau a Càceres i suma més de dos mesos sense guanyar lluny del Barris Nord || La permanència segueix estant a un triomf de diferència, tot i que els de Serna han de sumar com més aviat millor per no tenir un seriós disgust

Jarred Ogungbemi defensa Olivier.

Jarred Ogungbemi defensa Olivier.EL PERIÓDICO DE EXTREMADURA

Tocarà seguir patint de cara a la permanència després que l’Actel Lleida perdés ahir a Càceres (84-73) i ampliés la ratxa de derrotes a domicili, on no guanya des de fa més de dos mesos. Segueix un triomf per sobre del descens, però el calendari no convida a l’optimisme, ja que aquests quatre últims partits hi haurà duels amb equips de play-off.

Bon inici de partit, especialment en l’apartat ofensiu, amb un parcial de sortida de 0-6. Fins a la primera cistella de Rakocevic, el Càceres semblava engarrotat, encara que a poc a poc va fer que l’Actel Lleida patís en defensa, com ha estat costum en els últims partits. Saunders va completar la remuntada local per posar-se al davant per primera vegada en el partit (11-10), malgrat que la reacció taronja va ser immediata amb un triple de Djukanovic. L’equip de Serna se sentia còmode, amb Martí i Mbaye incisius i provocant el temps mort de Bohigas amb el 13-19. El tècnic lleidatà va aprofitar per donar descans als interiors i van entrar Karena i Olaizola, acompanyats de Feliu. Després d’un triple d’Ogungbemi que va significar el 17-22, va arribar la tradicional desconnexió, amb molts errors en atac. Això va coincidir amb un encert local descomunal, que amb un triple rere l’altre va acabar per treure de la pista un Actel Lleida massa tou. Parcial de 15-5 per tancar un primer quart amb dos cares (28-24).

Després d’una bona arrancada de partit, els lleidatans van tornar a dependre de la ratxa local

El mal moment va tenir continuïtat a l’arrancada del segon quart, quan el Càceres va assolir una màxima renda de 9 punts després d’un triple d’Olivier (35-26). Serna no va tenir més remei que demanar temps, ja que el duel se li estava escapant de les mans i només havien transcorregut dos minuts del segon capítol. Va ajustar la defensa i als extremenys els va costar tot un món anotar. Ja no tenien l’encert del primer quart. Per la seua part, l’Actel va començar a retallar diferències a força de contraatacs, gràcies a un veloç Derksen que se’n va haver d’anar a la banqueta amb la segona personal. Tot i així, els taronja havien reconduït la situació i després d’un triple de Sutina es van situar a tres punts (37-34). Una cistella de Jakstas va tancar la primera meitat, ja que l’últim minut va ser una concatenació d’errades per part dels dos equips amb l’ànim de minimitzar el dany abans d’encarar el túnel dels vestidors.

Les coses no van millorar ni de lluny a l’inici del tercer quart, amb dos cistelles consecutives de Jakstas i Keshinro que van tornar la màxima diferència als locals (43-34). Els col·legiats van donar cert respir als lleidatans amb una bona dosi de personals als extremenys, però ahir no era el dia de l’Actel Lleida, un més. Tot i les oportunitats, es fallaven safates, tirs alliberats, de tot una mica. Així no era estrany que el Càceres se sobreposés a un mal moment per donar un cop gairebé definitiu als visitants.

Es va posar 10 a dalt, i poc després va augmentar la renda a 13 punts amb un triple de Rakocevic (54-41). Serna va parar immediatament el partit, perquè hi havia jugadors que havien desaparegut totalment de la pista i a altres no se’ls esperava. Un nou triple de Rakocevic va semblar enviar l’últim quart a la categoria de tràmit, ja que els locals es van situar amb una màxima de 14 punts (63-49). No obstant, un altre triple d’Ogungbemi sobre la botzina va donar oxigen als lleidatans de cara a l’últim parcial.

Més aire va arribar després de dos triples seguits de Sutina i Feliu, que van col·locar el 63-58. Durant un instant hi va haver partit. Ogungbemi i Mbaye van ser els estilets en els moments més importants del duel. Bohigas va demanar temps a falta de 4:03, quan Ogungbemi va situar el 71-66. Olaizola va empènyer encara més l’Actel amb una gran acció, però va aparèixer un dels malsons del partit, Jakstas, per provocar el temps de Serna a 2:26 del final i 75-68 en el marcador. Un triple de Djukanovic va tornar a posar l’Actel Lleida en disposició de lluitar pel partit, però la resposta local va ser terrible: un nou triple de Rakocevic.

Mbaye va tornar el cop amb una de les seues tradicionals cistelles de mitja distància i Corrales amb una penetració va posar el 80-73 a falta de 54 segons. A l’Actel se li acaben els arguments. Dos pèrdues de pilota d’un Ogungbemi fos van acabar per certificar el que es veia venir des de feia minuts, una nova derrota dels lleidatans per continuar patint de cara a la permanència.