TENIS COPA DAVIS

Nadal i Zverev deixen en empat el duel entre Espanya i Alemanya

Els números u guanyen en la primera jornada

Rafa Nadal, amb un dels seus característics gestos, durant el partit d’ahir a València.EFE

El número u espanyol, Rafa Nadal, va empatar l’eliminatòria de quarts de final de la Copa Davis davant d’Alemanya, al superar amb contundència Philipp Kohlschreiber, per 6-2, 6-2 i 6-3, al cap de 2 hores i 33 minuts de joc, en una primera jornada en què els alemanys havien aconseguit el primer punt en joc. El número u alemany, Alexander Zverev, es va imposar amb molta autoritat a l’alacantí David Ferrer per 6-4, 6-2 i 6-2, després d’1 hora i 55 minuts de joc.

Nadal tornava a la competició després de gairebé tres mesos i va exhibir un bon nivell, tant físic com tècnic. Malgrat que va cometre més errors dels habituals, sobretot per ser en terra batuda, la seua qualitat i competitivitat va ser més que suficient per doblegar amb autoritat el número dos alemany malgrat la falta de rodatge.

El duel de dobles d’avui pot ser clau per decidir quin dels dos equips passarà a les semifinals

El número u mundial va anar pujant de revolucions i va elevar les seues prestacions sobre la pista, malgrat combinar una ingent quantitat de cops guanyadors amb errors no forçats. Es va imposar al servei de

Kohlschreiber

i va començar a imposar-se des del fons de la pista, amb molta agressivitat davant d’un rival que aguantava la tempesta com podia.

En el segon parcial, el número u mundial va abaixar l’estadística de punts guanyadors, encara que va dominar el partit al seu aire. En el tercer va cometre alguns errors que van provocar el seu enuig, però no va tenir problemes per tancar el partit i sumar l’1-1 al marcador.

Avui es disputa el partit de dobles entre Marc López i Feliciano López davant de Jan-Lennard Struff i Tim Puetz. És un duel que pot ser clau de cara a decidir quin dels dos equips aconsegueix la classificació per a les semifinals.