SEGRE

NATACIÓ COMPETICIÓ

Cris Garcia, a l'Europeu amb l'absoluta

Malgrat ser júnior, figura en la llista que lidera Belmonte || Feia dos dècades que Lleida no hi tenia representació

Cris Garcia Kirichenko posa amb les tres medalles aconseguides aquests dies a l’Estatal de Màlaga.

Cris Garcia Kirichenko posa amb les tres medalles aconseguides aquests dies a l’Estatal de Màlaga.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cristina Garcia Kirichenko, de 17 anys i encara en edat júnior, va ser inclosa ahir en la selecció espanyola absoluta que competirà en el Campionat d’Europa de Glasgow, que es disputarà del 3 al 12 d’agost. Feia gairebé dos dècades que Lleida no tenia representació a la selecció absoluta, després dels últims precedents de Mariona Costa i Josep Maria Rojano, ara un dels seus entrenadors. “Estic molt contenta. Encara que era una cosa que podia passar, no era del tot segur, però quan aquest matí –ahir– una companya del CAR de Sant Cugat m’ho ha dit, m’he posat molt feliç”, va assenyalar la jove nadadora del Club Natació Lleida.

Cris va obtenir el bitllet en la disciplina dels 200 esquena, gràcies a la gran actuació al Campionat d’Espanya disputat recentment a Màlaga. Allà va aconseguir la medalla de plata absoluta, només superada per l’olímpica África Zamorano, i va obtenir la mínima per a la cita escocesa. A més, es va proclamar campiona júnior de la disciplina, establint un nou rècord (2.09.95), que va millorar per tres vegades, i va ser plata en els 100. L’any passat, tant a l’Estatal absolut de primavera com al d’estiu, ja es va penjar el bronze, una gesta que feia 18 anys que no aconseguia un representant de Lleida.

La nadadora del CN Lleida reconeix que no “m’esperava arribar tan aviat a la selecció absoluta”

Garcia formarà part d’una selecció formada per divuit nadadors, onze dones i set homes, que liderarà la campiona olímpica Mireia Belmonte, que a Glasgow participarà en sis proves. “Ens entrenem per intentar estar amb les millors, però realment no m’esperava aconseguir això tan aviat, és fantàstic”, reconeixia la triple medallista estatal, que l’any passat ja va competir tant a l’Europeu com en el Mundial júnior.

De cara a la cita de Glasgow, els objectius són ben clars: “Intentaré fer el màxim que pugui i millorar la meua marca, però també gaudir i agafar experiència competint amb les millors d’Europa.”

A més de Cris Garcia i Mireia Belmonte, també competiran individualment Jessica Vall, Jimena Pérez, Marina García, África Zamorano i Lidón Muñoz, en la categoria femenina, i Hugo González, Joan Pons, Francisco Arévalo i Albert Escrits, en la categoria masculina. Per la seua part, en els relleus femenins també hi intervindran Melani Costa, Esther Morillo, Duane Da Rocha i Judit Ignacio, i en els masculins, els nadadors Marc Sánchez, Miguel Durán i Álex Ramos.

tracking