SEGRE

ATLETISME COMPETICIÓ

Tornar amb quaranta anys

El lleidatà David Rubio, que es va retirar als 32 després d’haver estat internacional en llançament de martell, torna a les pistes amb el Lleida UA || Competirà a la Lliga Catalana i a l’Estatal

David Rubio, a les instal·lacions d’atletisme de les Basses.

David Rubio, a les instal·lacions d’atletisme de les Basses.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El lleidatà David Rubio (6-2-1978), un llançador de martell que va ser a l’elit a la primera dècada d’aquest segle XXI, protagonitza un fet poc habitual. Torna a la competició en actiu als 40 anys, després d’haver-se retirat el 2010 quan havia complert els 32. No ho fa en les proves reservades a veterans, ho farà a les competicions de clubs amb el Lleida UA, entitat a què es va incorporar aquest any com a entrenador, tant a la Lliga Catalana que comença diumenge (vegeu el desglossament) com a la Lliga Estatal, que s’inicia a final de mes. “Em vaig incorporar al club com a entrenador de llançaments i em vaig plantejar tornar a competir perquè només hi ha un llançador i a les lligues de clubs en calen dos”, explica.

“Si n’hi hagués hagut cinc, potser no hauria tornat”, afegeix aquest atleta que, en l’etapa en actiu va ser campió de Catalunya i d’Espanya en diverses categories, va arribar a ser Internacional i subcampió de Divisió d’Honor amb el FC Barcelona. Ara participarà en llançament de martell, però també de disc. “El 2010 vaig deixar de competir perquè va arribar un punt que patia més pel meu cos que per millorar la marca”, explica. “En la meua disciplina hi ha molt risc de patir hèrnies discals o inguinals i vaig veure que havia de parar i cuidar-me. Ja havia fet tot el que podia i feia poc que un company de Madrid havia mort d’un infart i se’m va despertar alguna cosa que em deia que havia de cuidar-me.” David té clar que “l’esport és saludable, però l’esport d’elit no ho és. Et cuides molt, però no deixes de portar el cos al límit. Tots els esportistes d’elit, de la disciplina que sigui, han de conviure amb el dolor o lesions quan ho deixen”.

Però no va deixar l’esport, va passar a prendre-se’l d’una altra manera. “El que m’agrada és l’atletisme, així que vaig començar a córrer amb l’objectiu de preparar una marató i vaig començar a fer trails i ultra trails de muntanya. Vaig passar d’una activitat explosiva a una de resistència perquè el que no volia era tornar a engreixar. Als 22 anys vaig arribar a pesar 140 kg”, explica, tot i que quan es va retirar ja estava en els 90 kg. Vuit anys després ha tornat a les rutines d’entrenaments per preparar bé la tornada a la competició. “La part tècnica ha estat fàcil, la de musculació ja m’ha costat més.

Torno a aixecar peses, perquè el martell ho exigeix, però ho faig amb molta precaució.” Al retirar-se va deixar una millor marca personal de 65,20, que segueix sent una de les deu millors de Catalunya de tots els temps i està entre les 25 a nivell estatal. Ara es marca l’objectiu d’“arribar als cionquanta metres. És la diferència entre el que pot entrenar-se muscularment al màxim i el que no, com és ara el meu cas”. David treballa al Lleida UA amb un grup de set llançadors de martell, pes, disc i javelina que tenen el millor mestre.

El Lleida UA inicia a Tarragona la competició per equips

Els equips masculí i femení sèniors del Lleida UA obriran aquest diumenge la competició de clubs. Serà a Tarragona, en la primera jornada de la Lliga Catalana, competició en la qual els dos conjunts militen en la màxima categoria i que afronten amb l’objectiu de quedar al més amunt que sigui possible.

tracking