SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça estudia querellar-se per les samarretes requisades

El ministre Zoido nega que hi hagués instruccions a la policia per confiscar-les

El capità del Barça, Andrés Iniesta, aixecant la copa a la final de la Copa del Rei.

El capità del Barça, Andrés Iniesta, aixecant la copa a la final de la Copa del Rei.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va negar ahir que aprovés la retirada als aficionats de samarretes i bufandes grogues abans que aquests anessin a la final de la Copa del Rei contra el Sevilla FC, disputada dissabte al Wanda Metropolitano de Madrid, i va anunciar que estudiarà accions legals. Així ho va avançar el portaveu de la junta directiva del Barça, Josep Vives, en declaracions a RAC1, en què va qualificar com “absolutament fals” que en la reunió de la Comissió Antiviolència prèvia a la final s’acordés la retirada d’aquests símbols grocs en suport de l’independentisme.

“Comencem a estar farts que ens manipulin d’aquesta manera. Hi va haver tres reunions, l’última a la seu de la Delegació de Govern. Van dir que les mesures que s’aplicarien serien les que habitualment s’apliquen en un partit d’aquestes característiques i que és l’aplicació de la llei i no una altra cosa. Això no vol dir conculcar drets fonamentals de les persones perquè això és completament il·legal”, va lamentar.

D’altra banda, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va negar ahir que hi hagués una instrucció perquè la Policia s’apoderés de samarretes grogues i va al·legar que és la llei la que impedeix d’exhibir símbols polítics als estadis, malgrat això diversos partits van demanar la seua compareixença en el Congrés per donar explicacions.

El ministre va detallar al Senat que, en el partit entre el Barcelona i el Sevilla, es van requisar 199 samarretes no pel seu color, sinó pels “missatges polítics” que portaven escrits i dibuixats, en compliment de la Llei de l’esport i del reglament de la Real Federación Española de Fútbol, que impedeixen l’exhibició de símbols polítics als estadis.

Per la seua part, els senadors de grups independentistes, vestits amb samarretes, bufandes i llaços grocs, van preguntar per les bengales i banderes franquistes que sí que van poder accedir a l’estadi. Josep Lluís Cleries, del PDeCAT, va dir que no es va xiular al Rei ni a l’himne, sinó a la “forma de governar”.

La senadora Mireia Cortés (ERC) va afegir que “fa molts anys que el Govern espanyol permet abusos policials” com el de dissabte a la final de la Copa del Rei, i també configurant una policia política que “va arribar a l’extrem de fotografiar un a un a qui xiulava l’himne”.

tracking