FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

El Liverpool, a la final

Els anglesos se les veuran amb el Madrid a Kíev malgrat perdre a Roma || Els italians es queden a un gol de forçar la pròrroga després de remuntar un 1-2

Sven Ulreich.

Sven Ulreich.EFE

El Liverpool es va classificar ahir per a la final de la Lliga de Campions del pròxim 26 de maig a Kíev (Ucraïna) malgrat perdre per 4-2 davant la Roma, que va tornar a vorejar el miracle i només es va quedar a un gol de forçar la pròrroga. El triomf per 5-2 que va aconseguir la setmana passada a Anfield va permetre al conjunt anglès imposar-se per un total de 7-6 i tornar a una final de la Copa d’Europa onze anys després de l’última, el 2007, quan va perdre a Atenes contra el Milan.

Malgrat que els reds arribaven amb un sòlid avantatge, van tenir un ensurt amb una Roma que va disputar un partit de màxim orgull i que, després de quedar-se 1-2 endarrere al marcador, va golejar gràcies a un gol en pròpia porta de James Milner, un doblet del belga Radja Nainggolan i una diana del bosnià Edin Dzeko. També hi va haver espai per a una polèmica, ja que al 65, amb empat a dos gols, l’anglès Trent Alexander-Arnold va desviar amb la mà i dins de l’àrea un xut d’Under, encara que l’àrbitre no va concedir penal.

El porter holandès afirma en una entrevista que no es conforma amb jugar “deu partits per temporada”

Tanmateix, les dianes firmades pel senegalès Sadio Mané i l’holandès Georginio Wijnaldum van permetre al Liverpool del tècnic alemany Jurgen Klopp assolir el somni de jugar la final, que serà contra el vigent campió, el Reial Madrid. A Kíev es retrobaran els dos equips, un dia abans de complir-se 37 anys de l’únic precedent, que va convertir el 27 de maig del 1981 els d’Anfield en l’últim botxí madridista en una final de la Copa d’Europa. El Parc dels Prínceps de París va ser l’escenari de l’única final de la màxima competició que va enfrontar blancs i reds. Un gol d’Alan Kennedy a vuit minuts del final va donar al Liverpool el tercer títol continental.

barcelona

El davanter francès de l’At. Madrid Antonie Griezmann seria més a prop de fitxar pel Barça que d’acceptar la renovació del club blanc-i-roig, ja que encara no ha respost a la contraoferta que li va fer l’Atlètic després de transcendir l’interès del Barça. Catalunya Ràdio va informar ahir que la germana i representant del davanter, Maud, s’ha reunit recentment amb representants del club blaugrana.

Segons aquesta informació, l’oferta seria per cinc temporades i el Barcelona pagaria els cent milions d’euros que costa la clàusula de rescissió del francès, vint dels quals serien per a la Reial Societat, en concepte de drets de formació. El jugador l’únic que ha dit sobre el seu futur és que vol tenir-lo resolt abans del Mundial de Rússia. La contraoferta de renovació que li va fer l’Atlètic tenia com a data límit el 30 d’abril, però el futbolista no hauria respost.

D’altra banda, el clàssic d’aquest diumenge serà molt especial per a Andrés Iniesta, ja que serà l’últim que disputarà com a jugador del Barcelona. Iniesta ha disputat trenta-set clàssics, després d’estrenar-se el novembre del 2004 de la mà de Rijkaard. En aquests trenta-set partits ha marcat tres gols i ha donat vuit assistències. Serà, a més, el primer partit que jugarà al Camp Nou després d’anunciar que deixa el club a final de temporada.

Un altre protagonista de la plantilla després d’haver segellat el títol de Lliga és el porter Jasper Cillessen, que en una entrevista a Ziggo Sport, ha assegurat que vol jugar més minuts. “M’encanta aquest club, però sóc professional i vull jugar més de deu partits per temporada”, explica. També assenyala que “no sóc d’aquests jugadors que van a la guerra amb els clubs. De moment, seguiré”.

En un altre ordre de coses, el Barcelona va tancar ahir un fitxatge estrella per a l’equip de futbol sala. Es tracta de Douglas Jr., considerat el millor “tancament” del món i que procedeix del Kairat Almati rus.