SEGRE

CICLISME COMPETICIÓ

Ramona Gabriel, tità de Ponts

La ciclista aconsegueix la seua segona victòria en el Dakar de la BTT, que ja es va adjudicar el 2016, i suma el seu quart podi || Diego Tamayo, satisfet al finalitzar la carrera a l’onzè lloc

Ramona Gabriel i Josep Betalú, els dos guanyadors de l’edició 2018 de la Titan Desert.

Ramona Gabriel i Josep Betalú, els dos guanyadors de l’edició 2018 de la Titan Desert.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ramona Gabriel es va adjudicar ahir la victòria a la Titan Desert, la duríssima prova al desert marroquí que està considerada el Dakar de la BTT. Per a la ciclista de Ponts es tracta de la seua segona victòria a la Titan, una carrera en què ha participat en quatre ocasions i en la qual sempre ha pujat al podi.

La victòria en aquesta edició 2018 s’uneix a la que va aconseguir el 2016, mentre que el 2014 va ser tercera i el 2017, subcampiona. Tan sols una altra ciclista té dos victòries en aquesta carrera, Anna Ramírez, la seua gran rival, que en aquesta edició ha finalitzat en segona posició.

La lleidatana es va imposar en la categoria femenina i el tarragoní Josep Betalú ho va fer en la masculina

“El fet d’haver aconseguit més de 5 minuts d’avantatge en la primera etapa ha sigut la clau, ja que m’ha permès regular-me durant tota la cursa”, va explicar Ramona Gabriel. “Competint amb l’Anna tota diferència és poca, perquè té un equip que sap navegar molt bé”, va afegir.

Sobre la seua segona victòria a la carrera va comentar que “no sé què té d’especial la Titan, perquè des de la primera edició que vaig participar se’m dóna bé. No sé si és el desert, que m’apassiona, però se’m dóna molt bé”, va afegir.

La carrera ha finalitzat amb doblet català, ja que en la categoria masculina el vencedor ha sigut el tarragoní Josep Betalú, que aconsegueix la tercera victòria consecutiva en una edició en la qual han pres part una vintena de corredors lleidatans.

El colombià Diego Tamayo, establert a Alcarràs des de fa uns anys, va finalitzar al lloc 11, la qual cosa considera un èxit després que l’any passat estigués diversos mesos de baixa al ser atropellat per un automòbil mentre s’entrenava. “Estic content pel simple fet de ser aquí. Per a mi és un gran assoliment”, explicava. “He fet el que he pogut, ja que vaig patir bastant en les primeres etapes. Però el balanç és molt positiu i he tornat a sentir-me ciclista. Me’n vaig amb la consciència tranquil·la perquè ho he donat tot en cada etapa”, explica Diego, que va ser el guanyador en l’edició del 2015. El seu germà Sebastián, que corre al mateix equip, ha finalitzat en la sisena posició. Josep Térmens ha sigut segon en la seua categoria, la Fat Bike.

Ramona Gabriel i Josep Betalú, els dos guanyadors de l’edició 2018 de la Titan Desert.

Ramona Gabriel i Josep Betalú, els dos guanyadors de l’edició 2018 de la Titan Desert.

tracking