EL MILLOREL PITJOR

El campió salva el rècord

El Barça allarga a 42 partits la ratxa d’imbatibilitat a la Lliga en un polèmic clàssic, l’últim d’Iniesta, en el qual va jugar mig encontre amb deu per expulsió de Sergi Roberto || Messi i Suárez, golejadors

Messi, en una acció en la qual és perseguit per Casemiro i Marcelo, va tornar a ser un malson per als blancs i va marcar el 2-1.EFE

Malgrat jugar amb un menys durant tot el segon temps, el Barcelona va resistir els embats del Reial Madrid (2-2) i va prolongar durant una jornada més la condició d’invicte en el campionat en un clàssic elèctric i polèmic, l’últim d’Andrés Iniesta. Per la seua part, Leo Messi va allargar el seu rècord com a màxim golejador històric dels clàssics. És el seu gol 26 contra els madridistes. A més, amb 33 gols, l’argentí continua consolidat en el pitxitxi de la Lliga, davant de Cristiano Ronaldo i Luis Suárez, i avantatja en dos Mohamed Salah (Liverpool) en la lluita per la Bota d’Or.

Sense que els punts importessin per una vegada, el partit va estar presidit per la tensió en els últims minuts del primer temps, amb l’expulsió molt rigorosa de Sergi Roberto que, en canvi, sí que va haver de ser per a Gareth Bale. A la segona part, el 2-1 de Messi va venir precedit d’una falta de Luis Suárez sobre Varane i també va semblar penal una entrada d’Alba sobre Marcelo.

Amb 26 gols, és el pitxitxi dels clàssics i amb 33 de la Lliga, a banda de liderar la Bota d’Or

Més que punts, el que hi havia en joc era l’honor entre els dos equips més grans i davant d’això totes les altres coses sobren. Va començar el Barça amb molta intensitat i amb molta pressió a dalt davant un Madrid que jugava amb molt de respecte.

Va posar Ernesto Valverde el seu equip de gala, el que va golejar el Sevilla a la final de Copa oferint un futbol de molts quirats, i Zinedine Zidane no es va deixar res a la recambra a tants dies vista de la final de la Champions. De sortida controlava el Barça, amb molta pressió i bones arribades sobre la meta de Keylor Navas. De fet, en el minut 4 una assistència de Messi a Luis Suárez va obligar a intervenir Varane en una gran acció ofensiva. A la següent acció, després d’una jugada en transició va arribar l’1-0. Va començar la jugada Coutinho, va intervenir al primer toc Luis Suárez, que va habilitar Sergi Roberto, el del planter va recórrer la banda i va centrar al segon pal, on l’uruguaià va empalmar la pilota sense deixar-la caure per obrir el matx en el minut 10.

Però en una jugada d’indecisió de Busquets al centre, el signe del partit va canviar. Toni Kroos es va avançar al barcelonista, Cristiano va habilitar de taló l’alemany i la seua centrada al segon pal va permetre a Benzema fer una assistència a Cristiano Ronaldo, que només va haver d’empènyer per empatar (1-1, min. 15).

Al Barça li va fer molt de mal aquest gol i pràcticament no es va aixecar durant tot el primer temps. El Madrid jugava i els blaugranes estaven molt erràtics. En els últims minuts del primer temps, el partit es va enredar amb una sèrie d’entrades, com una de Bale a Umtiti, en la qual el gal·lès va haver de veure la roja, fins que en el temps afegit Sergi Roberto va ser expulsat per una acció davant de Marcelo. El Barça es va quedar amb deu i amb 45 minuts al davant l’escenari ja era un altre. Van moure fitxa els tècnics al descans. Valverde va deixar fora Coutinho i va posar Semedo; Zidane va deixar a la banqueta Cristiano i va entrar Asensio. El mallorquí, en la seua primera acció, va tenir l’1-2, però qui va marcar va ser el Barça. En una pugna de Luis Suárez amb Varane, que va semblar falta del davanter uruguaià, la pilota va arribar a Messi, que va firmar una gran acció individual i va batre Keylor Navas en el 52 (2-1). El Barcelona va saber pescar davant del ritme frenètic que va adquirir el partit en els primers minuts del segon temps. El Madrid, curiosament, no se sentia bé jugant amb un més i els blaugranes, amb un menys, van mesurar cada una de les seues sortides en atac.

Iniesta va jugar el seu trenta-vuitè clàssic fins al minut 60, quan Valverde va decidir donar aire al seu equip posant Paulinho en joc. El Barça jugava millor amb deu que amb onze i el Reial Madrid no es trobava. Els blaugranes després del gol en van anotar un altre, anul·lat per fora de joc previ de Rakitic, i Messi en va tenir una de molt clara davant de Keylor Navas (min.70) que va salvar el meta costa-riqueny. Però en una acció esporàdica Asensio va filtrar una passada sobre Bale i el gal·lès va enganxar un xut amb rosca des de la frontal per empatar en el 72 i el duel va tornar a canviar de color. De fet, quatre minuts més tard Alba va fer caure Marcelo dins de l’àrea en una jugada que va semblar penal. En els últim deu minuts, el Madrid va apretar i el Barça va intentar defensar-se amb la pilota.

Al final l’empat permet als blaugranes continuar amb la bona ratxa (42 partits sense perdre). Quant als clàssics, el Barça només ha perdut 4 dels seus 20 últims partits de Lliga davant del Madrid (12 victòries i 4 empats).