SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE FRANÇA

Màrquez, segon millor crono als lliures de França

Darrere de l’italià Andrea Dovizioso, que continuarà a Ducati fins al 2020

Màrquez, en la sessió de lliures del Gran Premi de França.

Màrquez, en la sessió de lliures del Gran Premi de França.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrea Dovizioso va celebrar de la millor manera possible l’anunci de la seua renovació amb Ducati fins al 2020, amb la primera posició dels lliures del GP de França, tot i que Marc Màrquez va quedar molt a prop de l’italià. Els dos van protagonitzar un mà a mà durant tot el dia, des de la sessió matinal on va dominar Marc per 25 mil·lèsimes sobre l’actual subcampió, i també seguits de prop per Maverick Viñales. El de Cervera va manar en la segona tanda, on tot va canviar als minuts finals amb la inesperada aparició de Johann Zarco per a alegria dels aficionats francesos, i la posterior d’un Dovizioso que va marcar dos voltes frenètiques per acabar polvoritzant el rècord del circuit de Le Mans.

L’italià va encapçalar la taula de temps amb un sensacional crono de 1:31.936, millor fins i tot que la pole de Jorge Lorenzo del 2016. La seua moto va ser l’única capaç de baixar de la barrera del 1:32, però només va avantatjar Màrquez, que va aconseguir millorar a la darrera volta en 168 mil·lèsimes. Yamaha va demostrar que s’adapta a la perfecció a aquest traçat i va situar els seus dos pilots oficials, Valentino Rossi i Maverick Viñales, quart i cinquè, respectivament, davant de Zarco. Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo, vuitè i desè, van aconseguir situar-se entre els deu primers.

Marc va dominar fins als últims minuts, quan va ser superat primer per Zarco i després per Dovi

“Ha estat un primer dia positiu, però ens cal continuar treballant, ja que volem millorar una mica la configuració; tot està realment igualat”, va assenyalar Màrquez després de les sessions lliures. El de Cervera es va mostrar satisfet d’haver pogut rodar sense pluja, i més encara quan les previsions apunten a una carrera en sec. “Afortunadament, hem tingut sessions en sec per començar a treballar en la moto. Hem pogut centrar-nos en la configuració i a entendre els pneumàtics. Hem muntat els compostos de darrere i només ens queda per analitzar el dur davanter. He fet la volta més ràpida amb el dur de darrere, que acumulava unes deu voltes”, va afegir.

Àlex aconsegueix la tercera posició en Moto2 malgrat tenir una caiguda

El millor crono en Moto2 va ser per a Marcel Schrotter, que va aconseguir la seua millor volta (1:37.001) a la primera tanda, i que li va valer per ser el millor del dia per la sanció a Sam Lowes, al qual van retirar el millor temps al sortir del circuit. Darrere el pilot alemany es va situar el líder del Mundial, Francesco Bagnaia, mentre que tercer i quart van ser Àlex Màrquez i Joan Mir. Al lleidatà li va valer també el crono del matí (1:37.094), que no va poder millorar per una caiguda als compassos finals del segon entrenament, mentre que el balear va continuar mostrant la seua progressió.

Màrquez, en la sessió de lliures del Gran Premi de França.

Màrquez, en la sessió de lliures del Gran Premi de França.REPSOL MEDIA

tracking