SEGRE

OLIMPISME SUBVENCIONS

Sis lleidatans, entre 331 esportistes, en el pla ADO

Craviotto, Hermoso, Vilarrubla i Pifarré, i Chourraut i Vigo, que viuen aquí

Saúl Craviotto.

Saúl Craviotto.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis esportistes lleidatans figuren entre els 331 becats pel Pla ADO per preparar els Jocs de Tòquio 2020. Són els piragüistes Saúl Craviotto, Núria Vilarrubla i Maialen Chourraut (aquesta basca, però viu a la Seu d’Urgell); el genet Albert Hermoso; l’arquer Miquel Àngel Pifarré; i l’esquiador de fons Martí Vigo (aragonès, que estudia fisioteràpia a la UdL). La llista facilitada no especifica la quantia que rebrà cada esportista, encara que el 2017 es va aprovar la continuïtat de les beques del cicle anterior, amb una quantitat màxima de 60.000 euros per als campions olímpics i del món, com és el cas de Saúl Craviotto i Maialen Chourraut, que van ser or a Rio 2016.

El pagament d’aquestes beques, de les quals es beneficien esportistes que hagin obtingut resultats destacats en competicions internacionals, serà possible gràcies a l’1% de la venda dels drets de la Lliga de Futbol Professional que corresponen a les federacions esportives. El Reial Decret estableix que el 0,3 per cent d’aquests diners (uns 4 milions d’euros) aniran destinats a ajuts a esportistes per a competicions internacionals.

Hi ha incloses noves disciplines com el bàsquet 3x3 i el surf, així com esports d’hivern

L’assemblea general ordinària i la junta directiva d’ADO (Associació d’Esports Olímpics) van aprovar aquestes beques en les quals el Govern central aporta cinc milions d’euros al pla, sent els esports més beneficiats la natació, el piragüisme, el bàsquet, l’hoquei herba, l’atletisme, la vela i el rugbi.

Entre els becats –163 dones i 168 homes– figuren per primera vegada esportistes de surf (Jonathan González i Vicente Romero) i de bàsquet 3x3, modalitats que protagonitzaran el seu debut olímpic a Tòquio 2020. No hi ha, en canvi, cap beneficiari en skate o escalada, que també s’estrenaran el 2020. El piragüisme, amb 20 becats, és la federació més representada seguida de la vela.

Craviotto, amb Toro, passa a la final de K2 200 de la Copa del Món

Els campions olímpics de K2 200 metres, Saúl Craviotto i Cristian Toro, van aconseguir ahir el pas directe a la final d’aquesta prova (es disputarà avui) a la primera Copa del Món 2018 de piragüisme en la seua tornada a la competició després dels Jocs Olímpics de Rio.

Saúl Craviotto.

Saúl Craviotto.SEGRE

Saúl Craviotto.

Saúl Craviotto.SEGRE

Saúl Craviotto.

Saúl Craviotto.SEGRE

Saúl Craviotto.

Saúl Craviotto.SEGRE

Saúl Craviotto.

Saúl Craviotto.SEGRE

tracking