PIRAGÜISME HONGRIA

Craviotto aconsegueix l'or a la Copa del Món d'esprint

Al costat de Cristian Toro al K2 200, i també accedeix a la final del K4 500

Saúl Craviotto i Cristian Toro durant la final de K2 200 de la Copa del Món de Szeged.BENCE VEKASSY (ICF)

Saúl Craviotto i Cristian Toro, campions olímpics a Rio 2016, van aconseguir ahir la medalla d’or al K2 200 en la primera prova de la Copa del Món d’esprint, que es disputa a la ciutat hongaresa de Szeged. El lleidatà i el gallec es van imposar amb un temps de 31.429 segons, exhibint el seu potencial als metres finals. La segona posició va ser per als serbis Marko Novakovic i Nebojsa Grujic, que van finalitzar la prova amb un crono de 31.752 segons, mentre que els polonesos Piotr Mazur i Dorian Kliczkowski van completar el podi (32.268). Craviotto i Toro van demostrar el seu domini en la distància des de la sèrie eliminatòria de divendres, en la qual es van imposar amb un temps de 32.321 segons, seguits precisament dels serbis, que finalment van obtenir plata. La victòria en l’eliminatòria els va permetre classificar-se directament per a la final d’ahir, en la qual no van donar opció a la resta de participants.

Després de conquerir l’or al K2 200, Craviotto va centrar els seus esforços en el K4 500, amb el qual apunta a la seua participació olímpica a Tòquio 2020. El lleidatà va compartir embarcació amb Rodrigo Germade, Marcus Walz i Cristian Toro, i va aconseguir la primera posició en la sèrie eliminatòria amb un temps de 1:18.582, superant l’embarcació hongaresa per un escàs marge. La victòria els va donar el pas directe a la final d’avui, en la qual lluitaran per un nou metall a partir de les 13.10.

Mentrestant, l’equip estatal va sumar ahir dos medalles més. El segon títol de campions va arribar amb el primer lloc dels vigents campions del món de K2 500, el balear Marcus Walz i el gallec Rodrigo Germade, amb una regata en què van exhibir el seu potencial amb un domini clar. Mentrestant, el gallec Roi Rodríguez en K1 1.000 va aconseguir la medalla de bronze en una regata en la qual va mantenir el ritme a la part central i va tirar de qualitat per escalar posicions als últims metres, en els quals va aconseguir pujar al podi. Al palista del Kayak Tudense li falta encara la participació en K1 500 i en K1 5.000. A més, la selecció estatal va tenir participació a la final de C2 500 femení, en què Belén Díaz i María Corbera van acabar a la cinquena posició.