SEGRE

FUTBOL ESPORT DE BASE

Exclusions revisables

La Catalana es compromet després de la marxa protesta del Gardeny, el prebenjamí del qual va ser expulsat per no comparèixer, a avaluar futurs casos similars || Tot i que no canviarà la normativa

La marxa protesta del Gardeny va començar a la plaça Paeria mostrant una gran pancarta.

La marxa protesta del Gardeny va començar a la plaça Paeria mostrant una gran pancarta.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica pel cas de l’equip prebenjamí de la UE Gardeny, que va ser exclòs de la competició per la Federació Catalana de Futbol per no presentar-se a jugar un partit, a l’aplicar estrictament la normativa, va acabar ahir amb un acord qualificat de “satisfactori” per a les parts, pel qual l’ens federatiu compromet que d’ara endavant, en casos similars a aquest, es revisin i analitzin les circumstàncies abans de prendre una decisió tan dràstica.

Poc abans de l’acord, el Gardeny, tal com havia anunciat, va portar a terme una manifestació per mostrar la queixa des de la plaça Paeria fins a la seu de la delegació territorial de la Catalana. Al voltant d’una trentena de persones (de les quals una desena eren nens) entre directius, pares i entrenadors van formar part de la marxa protesta acompanyada a tota hora per agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos. Sota la consigna “Volem jugar” i fent ús de xiulets, la comitiva va arribar a les portes de la seu federativa amb els ànims molt caldejats i van llegir un manifest en què exposaven les queixes pel que consideren “una sanció desmesurada”. Alguns pares, molt indignats, van llançar fins i tot improperis contra els responsables federatius. “És una vergonya jugar amb la il·lusió d’uns nens. I després parleu de valors...”, deia Emilia Cuenca. El delegat territorial i vicepresident de la Catalana, Jordi Terés, va accedir primer a parlar sol amb el president del club, Francisco Rodríguez, però uns minuts després també van entrar a la reunió diversos directius de la Unió Esportiva Gardeny.

Els pares veuen “una vergonya” i totalment desmesurada la sanció imposada a l’equip

Després d’una mica més d’una hora de converses a porta tancada, sortien de la reunió els directius del Gardeny admetent que havien quedat “satisfets” amb l’acord. La Catalana va regalar unes pilotes al club i a la sortida es va redactar un comunicat que va explicar el secretari del Gardeny, Ángel Castro. “En la reunió totes dos parts hem valorat el que ha passat i hem arribat a la conclusió que no es pot castigar amb tanta severitat un grup de nens de set anys, ja que malgrat que la normativa està feta per evitar supòsits totalment antiesportius, el nostre cas no era com aquest. Nosaltres entenem la postura de la federació i aquesta s’ha compromès a revisar aquests temes i que el que ens ha passat a nosaltres no li passi mai més a cap altre club de Catalunya per un cas similar.”

Així mateix, Castro va voler remarcar, a més, que “nosaltres no som un club esportiu qualsevol que es basa en la competitivitat, sinó que fem una obra social”.

Per la seua part, el delegat federatiu Jordi Terés va explicar que “hem tingut un diàleg i els hem mostrat el nostre suport però la normativa és la que és. Els hem explicat quins passos han de seguir en aquests casos, i que en aquesta ocasió no van fer, per evitar l’exclusió i ens hem compromès a revisar en el futur casos similars a aquest. Des del club acaten la decisió i veuen lògica la normativa, però demanen que en casos excepcionals es puguin arreglar les coses d’una altra forma”. La normativa, que es va aprovar l’any passat, preveu que en les tres últimes jornades pugui tenir lloc l’exclusió per incompareixença.

La marxa protesta del Gardeny va començar a la plaça Paeria mostrant una gran pancarta.

La marxa protesta del Gardeny va començar a la plaça Paeria mostrant una gran pancarta.ITMAR FABREGAT

La marxa protesta del Gardeny va començar a la plaça Paeria mostrant una gran pancarta.

La marxa protesta del Gardeny va començar a la plaça Paeria mostrant una gran pancarta.ITMAR FABREGAT

tracking