SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ A

L'Osca fa història i puja a Primera divisió

Al vèncer 0-2 el Lugo a falta de dos jornades

Jugadors i aficionats de l’Osca desplaçats a Lugo per animar l’equip celebren l’ascens.

Jugadors i aficionats de l’Osca desplaçats a Lugo per animar l’equip celebren l’ascens.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Osca va segellar ahir a la nit, amb la victòria davant del CD Lugo (0-2) a l’Anxo Carro, un ascens històric a la Primera divisió del futbol espanyol, a falta de dos jornades per concloure la Lliga de Segona.

En la seua tercera temporada consecutiva a Segona, la vuitena des de la seua refundació, els aragonesos van aprofitar la primera oportunitat que tenien per certificar un ascens inèdit a la màxima categoria d’una ciutat amb uns 52.000 habitants i a una hora de Lleida.

Abans de posar fil a l’agulla, l’equip va saludar els quatre-cents aficionats que el van acompanyar. Els de Rubi estaven convençuts que era el dia de fer història. El partit se’ls va posar de cara aviat. Gallar, al minut 6, amb una mica de fortuna en el primer toc i un gest de classe en el segon va posar el primer gol. L’Osca va apretar al final del primer període i Pulido marcaria el 0-2 al 38.

La divisió de plata s’havia quedat petita per a l’equip, que l’any passat, amb Anquela d’entrenador, ja va sortir a l’ascens. Encara que Andrés Iniesta no podrà tornar a sorprendre amb el seu futbol els aficionats oscencs, com va fer a la Copa el 3 de desembre del 2014, a partir d’aquest estiu sí que es podrà veure a El Alcoraz Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Griezmann i altres estrelles mundials de la Lliga espanyola.

L’ascens és la cirereta d’un camí que supera els cent anys. El 2010 es va celebrar el centenari del futbol organitzat a Osca.

tracking