SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Rosell compleix un any a la presó

L’Audiència Nacional rebutja la llibertat de l’expresident del Barça, que va entrar a la presó el 26 de maig del 2017 || La sala veu risc de fuga “altament probable” amb la instrucció a prop d’acabar

Sandro Rosell seguirà a la presó davant del risc de fuga.

Sandro Rosell seguirà a la presó davant del risc de fuga.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional va tornar a rebutjar ahir l’excarceració de Sandro Rosell, expresident del FC Barcelona, i de l’advocat i polític andorrà Joan Besolí, investigats pel presumpte blanqueig de quinze milions d’euros de la venda de drets audiovisuals de partits de la selecció brasilera. A punt de complir-se un any des que tots dos es troben en presó preventiva, des del 26 de maig del 2017, la Sala Penal va desestimar una vegada més el recurs en què sol·licitaven la posada en llibertat. La Fiscalia entén que existeix un risc de fuga “altament probable”, tenint en compte que tots dos acumulen grans quantitats de diners a l’estranger, la qual cosa els portaria a eludir l’acció de la Justícia i a instal·lar-se en un altre país. A l’informe, la Fiscalia va apuntar a Rosell com el “màxim responsable d’una organització dedicada al blanqueig de capitals”, tenint en compte que entre el 2007 i el 2011 va efectuar “operacions financeres tendents a ocultar” la procedència de prop de quinze milions d’euros rebuts de la Confederació Brasilera de Futbol.

A més, va participar dels beneficis mitjançant la constitució de l’empresa Üptrend, propietat d’una mercantil panamenya, a través del cobrament de 6,5 milions d’euros. Segons la Fiscalia, Rosell, amb la resta d’investigats, disposa “amb enorme facilitat d’elevadíssimes quantitats de diners” que mou “per tot el món” i a més “no té un especial arrelament al territori espanyol”. Segons el ministeri públic, les activitats de Rosell a Àsia, l’Àfrica, i Qatar i la utilització de comptes opacs en territoris offshore, entre altres qüestions, “acrediten un risc objectiu i cert” que tan sols la presó provisional pot evitar. Amb relació a Besolí, la Sala comparteix el criteri de la Fiscalia pel que fa al risc de fuga i considera que és “plenament factible” i “raonablement possible” que pugui fugir d’Espanya si surt en llibertat.

tracking