SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

Sergio Scariolo: “Voldria tenir-ne 12 com Oriola”

El seleccionador espanyol absolut destaca el caràcter, l’ambició i la humilitat del pivot de Tàrrega || Assisteix aquests dies a l’Estatal cadet que es disputa a Lleida

Els tècnics i ajudants dels equips base d’Espanya posen al costat de Scariolo i els jugadors de Lleida que van intervenir en la sessió.

Els tècnics i ajudants dels equips base d’Espanya posen al costat de Scariolo i els jugadors de Lleida que van intervenir en la sessió.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sergio Scariolo, seleccionador espanyol absolut de bàsquet, ha tornat aquests dies a Lleida amb motiu de la disputa del Campionat d’Espanya cadet. Com ja va fer l’any passat, ahir va dirigir una sessió tècnica al pavelló de Pardinyes amb els diferents seleccionadors i ajudants dels equips estatals masculins de base, entre els quals hi havia Joaquín Prado, primer tècnic de la sub-18, i Berni Álvarez, exjugador del Lleida Bàsquet i que serà l’ajudant de l’ara assessor esportiu de l’Actel Força Lleida.

Abans de la sessió, Scariolo va atendre els mitjans de comunicació i quan li van preguntar sobre Pierre Oriola, que va tenir sota les seues ordres el Campionat d’Europa passat, es va desfer en elogis. “És fantàstic, un noi extraordinari, amb molta capacitat de treball, molt caràcter i amb personalitat, ambició i humilitat alhora, a més de tenir unes qualitats físiques i tècniques en evolució. És un jugador que m’agrada molt”, va apuntar el seleccionador absolut, que no va amagar que el de Tàrrega és un d’aquests jugadors que sempre voldria tenir al seu equip. “M’agradaria tenir dotze jugadors com Oriola i no només un”, va postil·lar.

Quant al futur del planter a Espanya, Sergio Scariolo va deixar entreveure certa preocupació. “Sortim d’un període extremadament favorable, però hi ha una sèrie de factors que ens preocupen i que fan que la nostra competitivitat en àmbit internacional no vagi tan fluida com en anys anteriors, en els quals la competència era relativament baixa. Tots els països han apujat el nivell i la majoria dels nostres jugadors creixen en planters en els quals a poc a poc van perdent protagonisme, perquè cada vegada és més alt el nombre d’estrangers. Són una sèrie de factors que ens preocupen”, va assenyalar Sergio Scariolo, que durant la sessió tècnica que va impartir va treballar amb els júniors del Força Lleida i també algun jugador del CB Mollerussa, CB Alpicat i CB Pardinyes.

Reial Madrid i Canàries juguen la final de l’Estatal Cadet avui (12 h)

El Reial Madrid i el Canàries disputaran avui la final del Campionat d’Espanya Cadet de bàsquet. El Madrid es va imposar ahir en semifinals al Baskonia per 91-44, mentre que el Canàries van eliminar en l’altra semifinal el Betis per 68-59. La final serà a les 12.00 al pavelló de Barris Nord i el partit pel tercer i quart lloc, a les 10.00 del matí. Ahir també es van disputar els partits per dirimir les posicions del cinquè al vuitè lloc. En aquest sentit, el Barça va superar el Valladolid per 97-66 i va aconseguir el cinquè lloc de la classificació, mentre que el Manresa, en el qual juga el lleidatà Pau Treviño, ha acabat vuitè després de perdre davant l’Unicaja per 72-42.

Els tècnics i ajudants dels equips base d’Espanya posen al costat de Scariolo i els jugadors de Lleida que van intervenir en la sessió.

Els tècnics i ajudants dels equips base d’Espanya posen al costat de Scariolo i els jugadors de Lleida que van intervenir en la sessió.ITMAR FABREGAT

tracking