SEGRE

ALPINISME HOMENATGES

Cinc anys sense el Juanjo

L’alpinista lleidatà va morir tal dia com ahir en l’ascensió a la cimera del Dhaulagiri || Les II Jornades de Ciclisme Femení de Balàfia el van recordar

Un gran pòster de Juanjo Garra es va desplegar ahir durant les II Jornades de Ciclisme Femení.

Un gran pòster de Juanjo Garra es va desplegar ahir durant les II Jornades de Ciclisme Femení.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ahir va fer exactament cinc anys que Juanjo Garra es quedava al cel, a pocs metres del cim del Dhaulagiri (8.167 m), i l’únic homenatge que va rebre aquest diumenge el malaurat alpinista lleidatà va ser un senzill, discret i emotiu acte que li van dispensar veïns de Balàfia coincidint amb les II Jornades de Ciclisme Femení, organitzades per DonaBalàfia Associació amb la col·laboració de l’associació de veïns del barri i les institucions lleidatanes. Un gran pòster amb una foto d’un Juanjo somrient i el lema “El Juanjo es queda al cel” va servir per recordar-lo, així com altres persones del barri. Cada any des que va morir s’han anat succeint els homenatges i actes de record a la seua figura.

Per aquesta setmana, probablement el dijous 31, es prepara al centre cívic de Balàfia un altre senzill acte en el qual es dipositaran unes tires de banderins budistes d’oració com les que acompanyaven el Juanjo sempre a les expedicions a l’Himàlaia i que són part del paisatge espiritual d’aquelles terres enfilant els cims més alts de l’univers. L’any passat, durant el IV Memorial Juanjo Garra, que es va celebrar al pavelló que porta el seu mateix nom entre els barris de Secà i Balàfia, el Centre Excursionista de Lleida va anunciar que preparava de cara a aquest 2018 una competició d’escalada d’elit a nivell estatal que, de moment, no està previst que s’organitzi.

L’asssociació de veïns del seu barri de Balàfia prepara per al dijous 31 un senzill acte a la seua memòria

En el primer aniversari de la mort de Garra, es inaugurar el rocòdrom al pavelló que porta el seu nom i a aquest nou espai d’escalada li van posar el nom del xerpa que va intentar salvar-lo i que va quedar-se al seu costat a les altures arriscant la seua vida, Keshap Gurung.

La ciutat ha recordat al llarg d’aquests anys la figura d’un dels millors esportistes lleidatans de la història. A més de posar el nom a un dels pavellons municipals, el seu nom ha anat perdurant en diverses proves esportives. Fins i tot clubs com el Força Lleida, que va fer un any de la mort de Garra, va retirar una samarreta en el seu honor i la Cursa Templers, el dorsal número 1.

tracking