L'Andorra deixa al límit del KO el Barça

Domina el partit i colpeja primer al ‘play-off’

El blaugrana Moerman bota la pilota davant de Shurna.

El blaugrana Moerman bota la pilota davant de Shurna.EFE

El Morabanc Andorra va mostrar la millor versió al primer partit dels quarts de final de la Lliga ACB amb un triomf incontestable (76-94) al Palau Blaugrana davant del Barcelona, que haurà de guanyar dimecres que ve a domicili si no vol quedar eliminat dels play-offs. El conjunt andorrà va dominar de principi a fi. Fidel al seu bàsquet alegre i vistós, el Morabanc no es va empetitir d’inici i va completar una primera part gairebé impol·luta amb un altíssim percentatge d’encert des de la línia de 6,75 metres, especialment al primer quart, quan va encistellar set triples, amb 100% d’encert. El Barcelona, sobrepassat pels triples, no era capaç de domar defensivament el rival. El festival andorrà es va mantenir en els primers minuts del segon acte. Pesic va reaccionar donant entrada a Sanders, que va posar una marxa més en defensa. També van aparèixer Heurtel i Tomic, una cosa que va agrair l’equip blaugrana, que va encadenar un parcial de 14-5 que li va permetre situar-se a cinc punts (40-45) abans del descans. A l’inici del tercer quart va ser Iverson l’encarregat de domar el Barcelona per tornar a agafar un avantatge d’11 punts que més o menys van mantenir. Tot i l’encert de Koponen en els tirs lliures, el Barcelona estava sense ritme. Les bones sensacions visitants es van confirmar a l’inici de l’últim acte. Amb un rival dubitatiu en atac i fràgil en defensa, l’escaire andorrà es va retrobar amb els triples, especialment per mitjà de Blazic i Sanè, prenent l’Andorra un avantatge màxim de 21 punts a un minut, el colofó a un partit que els permet somiar amb les semifinals.

A la resta del quadre, el Reial Madrid va agafar avantatge davant de l’Iberostar Tenerife (83-73) i el Baskonia davant de l’Unicaja (87-70), i avui (20.30 hores) s’enfronten el València i el Gran Canària.