SEGRE

BÀSQUET LEB OR

L'Actel prescindeix de Sutina, al club des de la fundació

El capità és el jugador amb més partits i també el màxim anotador històric

Sutina, durant el partit contra el Barça B al Barris Nord.

Sutina, durant el partit contra el Barça B al Barris Nord.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Actel Lleida va fer ahir oficial que Juampi Sutina no seguirà la temporada vinent a l’equip, després que el club el comuniqués la setmana passada que no entrava als plans per al nou projecte a la LEB Or. El capità, que al febrer va complir vint-i-vuit anys, ja feia sis temporades que era a l’equip, des de la fundació del Força Lleida, i és el jugador que més partits ha disputat amb el club (179), així com el màxim anotador de la seua història, amb 968 punts.

Però la vinculació de Juampi amb el bàsquet lleidatà va començar molt abans, ja que va aterrar al planter del Lleida Bàsquet com a cadet i després va formar part del conjunt júnior que va assolir els quarts de final del Campionat d’Espanya el 2006 amb companys com Quino Colom i Oriol Jorge, entre d’altres. També va jugar a la Lliga EBA amb el Lleida Bàsquet (2009-10), i amb Montsó, Torreforta i Ferrol, abans de tornar a la ciutat per formar part de la primera plantilla de la història del Força Lleida. La sortida de Sutina és la segona del club després de la de Marc Rubín de Celis. Respecte a la temporada passada, el Força Lleida només compta amb la continuïtat de Miki Feliu i Hermet, que tenien contracte, a més de la renovació ja lligada d’Ablaye Mbaye. Tot i que l’Actel pretén que també es pugui negociar amb Ogungbemi-Jackson i Derksen, aquests seran al mercat a un preu que el club no podrà assumir després que es revaloritzin. També interessa que continuï Marc Martí, però en el seu cas serà el Saragossa el que decidirà el seu futur, ja que a l’aler pivot de Belianes encara li queda un any de contracte amb el club aragonès de la Lliga ACB.

El del planter Vinós serà l’onzè jugador de la plantilla Víctor Vinós serà l’onzè jugador de la plantilla de la temporada vinent, ja que la direcció tècnica confia en el del planter com el cinquè exterior una vegada s’hagi completat l’equip. L’aler d’1,93 metres va jugar la campanya passada amb el CB Alpicat a la Copa Catalunya, i és un dels jugadors més destacats de la categoria, i la intenció és que passi a formar part de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes de la Lliga EBA, encara que estarà convocat per a cada partit que disputi el primer equip. També seguirà com a vinculat el base lleidatà Albert Lafuente, una de les millors promeses en aquests moments de l’Actel Lleida, i per la seua banda Jordi Bergadà continuarà treballant amb el primer equip mentre competeix amb el Pardinyes de la Lliga EBA, amb la qual cosa fa un salt de categoria.

tracking