SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

Aquestes són les novetats a la LEB Or

La Copa de la Reina femenina la jugaran els vuit primers classificats

Un moment de les votacions d’ahir a l’assemblea de la FEB.

Un moment de les votacions d’ahir a l’assemblea de la FEB.FEB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea general de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va aprovar ahir els canvis en les bases de competició que regiran la temporada vinent les lligues estatals, especialment la LEB Or, que pateix variacions importants tant en els ascensos com en els descensos.

En aquest sentit, la campanya que ve perdran la categoria tres equips, un més que en l’anterior (en aquest format el Força Lleida hauria descendit), a causa que la LEB Plata s’amplia a dos grups de 12 equips.

Pujarà el campió de la fase regular i del segon al novè jugaran un primer ‘play-off’ de quarts a cinc partits

Pel que fa als ascensos, el campió de la fase regular pujarà directament a la lliga ACB, com ara, mentre que l’altra plaça sortirà de dos eliminatòries: un primer play-off de quarts al millor de cinc partits –abans era de tres partits–, que enfrontarà els equips situats entre el segon i el novè lloc, i una Final Four entre els quatre vencedors, aparellats per sorteig, que es disputarà l’1 i 2 de juny del 2019 en una única seu a determinar.

La fase regular engegarà el dia 5 d’octubre i conclourà el 3 de maig, mentre que la Copa Princesa la disputaran els dos primers equips al final de la primera volta el dia 8 de febrer, com s’ha fet fins ara.

El torneig del KO a la Lliga Femenina, categoria en la qual està enquadrat el Cadí la Seu, sí que tindrà canvis, ja que el disputaran els vuit primers i no els sis com era habitual, la qual cosa donarà més opcions a l’equip urgellenc de classificar-se per a una Copa que mai ha disputat i de la qual s’ha quedat a les portes les dos últimes temporades. La fase regular engegarà el 13 d’octubre i acabarà el dia 7 d’abril.

Un altre dels canvis aprovats, i que afecta tant la LEB Or com la Lliga Femenina, és la incorporació d’un tercer àrbitre. Això suposarà un sobrecost en els drets d’arbitratge, que patiran un increment entorn del vint per cent. I pel que fa a la Lliga EBA, en la qual juga el Pardinyes, s’augmenta el nombre d’ascensos de quatre a sis.

Juampi Sutina s’acomiada de l’afició amb una emotiva carta ? Juampi Sutina, que no seguirà al Força Lleida, es va acomiadar ahir de l’afició amb una emotiva carta al compte de Twitter del club, en la qual va recordar tota aquella gent que “gràcies a ells, que van confiar en mi quan vaig arribar a Lleida amb només 14 anys, em van empènyer a complir un somni: arribar algun dia al primer equip”, i que mai no va imaginar, quan el seu pare el va deixar a la residència Sant Anastasi amb aquesta edat, que tindria aquest recorregut. “Li hauria dit que estava boig”, va apuntar. “Sempre he dit que em quedaria al club fins que volguessin, i així ha estat. Me’n vaig orgullós d’haver-ho donat tot i feliç d’haver posat l’equip i el club sempre davant dels meus interessos personals”, va assenyalar, assegurant que “allà on jugui ho faré amb la samarreta del Lleida a sota”.

tracking