Líder holandès

El veterà Reinier Honig, de 34 anys i que ja va córrer la Volta a Lleida el 2008 quan hi va participar Sergi Escobar, venç a Tremp || Es va imposar a l’esprint a cinc escapats més

Els corredors circulant, encara en sortida neutralitzada, pel pont de la universitat.MARIA TORRES

El veteraníssim corredor holandès Reinier Hugo Honig (Smartdry), de 34 anys, és el primer líder de la Volta a Lleida 2018 després d’imposar-se ahir en la primera etapa disputada entre la capital del Segrià i Tremp amb un total de 131 quilòmetres. Els corredors van rodar a una mitjana de 41,79 km/h.

Honig va rematar a la meta de la capital del Pallars Jussà una escapada de sis corredors en la qual també formaven Iñaki Gozalbez i Eusebio Pascual (Mutua Levante), Miguel Gómez (GSport), i Egoitz Fernández i Txomin Juaristi (Fundación Euskadi), i va entrar en meta amb gairebé un minut de renda sobre el pilot en una etapa que es va fer dura malgrat no tenir grans ports a superar.

El Mutua Levante i el Fundación Euskadi es perfilen com els equips més forts de la carrera

Honig té un ampli passat com a ciclista professional, ja que va ser, entre d’altres, al Roompot o al Team Voralberg continental d’Àustria. A més, ja va córrer la Volta a Lleida fa ni més ni menys que deu anys, el 2008, quan militava a l’equip P3 Transfer, una circumstància curiosa que va compartir ahir amb el director de la carrera, Sergi Escobar. Honig va dir al lleidatà que recordava aquella Volta en què Escobar va estar lluitant per la victòria en la general, però s’hi va imposar finalment l’holandès Lars Boom. Al marge d’aquesta anècdota, Reinier Honig, que combina les modalitats de carretera i pista, pot presumir d’haver guanyat una medalla de plata a l’Europeu de pista del 2017, a la prova de mig fons.

Pel que fa a l’etapa, que va partir de Lleida a les 16.00 hores, amb sortida neutralitzada entre avinguda Francesc Macià i rambla Ferran per prendre el pilot direcció a la Bordeta, es va caracteritzar per una constant batalla des del començament. Quan ja eren al Pla d’Urgell, es va produir una petita escaramussa amb la fuga de tres corredors que ràpidament van ser neutralitzats pel gran grup a l’altura de Linyola.El pilot es va mantenir després més o menys compacte, amb el Fundación Euskadi controlant la carrera, fins a arribar a Sant Llorenç de Montgai, sobre l’equador de l’etapa.

Els primers a aconseguir marxar van ser Juaristi (Euskadi) i Gozálbez (Mutua Levante), als quals a la pujada a Àger perseguien Gómez (GSport), Eusebio Pascual (Mutua Levante), Fernández (Euskadi) i Reinier Honig (Smartdry). Al terreny favorable després dels dos ports es va ampliar l’avantatge del capdavant de la cursa fins a 1’47”, mentre que els perseguidors es fusionaven i un grup de sis corredors afrontava amb tot just un minut la part final.

A l’esprint de Tremp, el més llest i ràpid va ser el veterà Honig, que va arribar com a vencedor de l’etapa i es va col·locar primer líder. Pel que fa a la participació lleidatana, el més actiu va ser Lluís Ropero (Cicles Vic). El jove corredor de Rosselló, que va debutar l’any passat a la ronda lleidatana, va arribar a 50” del vencedor.