SEGRE

TENIS ROLAND GARROS

Nadal bat Del Potro i disputarà l'onzena final de Roland Garros

S’enfrontarà a Thiem, que va superar Cecchinato

Rafa Nadal durant el partit d’ahir davant de Del Potro, que va superar en tres sets.

Rafa Nadal durant el partit d’ahir davant de Del Potro, que va superar en tres sets.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rafa Nadal va superar ahir Juan Martín del Potro i lluitarà per guanyar el seu onzè Roland Garros davant Dominic Thiem, que va derrotar Marco Cecchinato. Nadal, en la seua millor exhibició en aquesta edició del torneig, va doblegar l’argentí per 6-4, 6-1 i 6-2. El número u del món continua forjant la seua llegenda. Li queda un pas per aixecar el seu onzè Roland Garros i igualar el rècord de l’australiana Margaret Court, que també va aconseguir onze Grand Eslam a Wimbledon.

Nadal va plantejar una guerra de desgast davant d’un rival que renaixia per al tenis d’alta volada, després del calvari de lesions al canell que a punt van estar d’acabar amb la seua carrera.

Pot igualar demà l’australiana Margaret Court, que va guanyar 11 tornejos a Wimbledon

En el primer set, la igualtat va ser total. L’argentí guanyava els jocs fàcilment basat en la seua letal sacada, mentre que l’espanyol suava per aconseguir cada punt del seu servei. Del Potro podia haver canviat el rumb del partit si no hagués malgastat fins a sis punts de break, tres en el tercer joc i uns altres tres en el novè. Nadal no va desaprofitar l’ocasió per emportar-se una disputada primera mànega (6-4). Amb la seua mirada implacable, el de Manacor va alternar una mica el seu pla inicial a la segona màniga. Va continuar buscant el revés de Del Potro, però va procurar més les iniciatives del punt. A la tercera mànega, Nadal no va baixar el pistó i va sotmetre a durs cops el seu oponent, que marxa d’aquest Roland Garros com a quart del món, igualant el millor lloc de la seua carrera. Ara a Nadal li toca superar a la final de demà l’austríac Dominic Thiem, l’únic jugador que ha estat capaç de batre Nadal a la superfície d’argila, el maig en els quarts de final del Madrid Open (7-5 i 6-3). Thiem va batre Cecchinato per 7-5, 7-6 i 6-1.

tracking