BÀSQUET NBA

Els Warriors escombren els Cavs i sumen el tercer anell en els últims quatre anys

La plantilla dels Warriors, en el moment de rebre el trofeu.

La plantilla dels Warriors, en el moment de rebre el trofeu.EFE

La combinació del base Stephen Curry i l’aler Kevin Durant va portar els Warriors de Golden State a la gran victòria a domicili per 85-108 davant dels Cavaliers de Cleveland en el quart partit de les Finals de l’NBA, que van guanyar per 4-0 i van revalidar el títol de campions, el seu tercer títol a les últimes quatre Finals. Curry va anotar 37 punts, inclosos set triples, i va liderar l’atac dels Warriors, que van oferir tota una exhibició de bàsquet, especialment al ja tradicional tercer quart demolidor, que van acabar amb un parcial de 13-25, que va deixar sense cap opció de reacció uns Cavaliers que sempre es van sentir derrotats. Al costat de Curry, l’aler Kevin Durant va aportar un triple doble de vint punts, dotze rebots i deu assistències, i va ser elegit com l’MVP de les Finals.

La creu va ser LeBron James, que després del partit va confessar que havia jugat els tres últims encontres “amb la mà pràcticament trencada” per una lesió que ell mateix es va fer. Pel que sembla, després de la derrota en el primer partit per l’error colossal de J. R. Smith, que va portar el duel a la pròrroga, a l’arribar al vestidor Lebron, segons la premsa nord-americana, va començar a donar cops de puny a una pissarra i es va autolesionar la mà.