SEGRE

CICLISME VOLTA INTERNACIONAL A LLEIDA

Juaristi 'acaricia' la Volta

El corredor basc venç en solitari l’etapa reina amb sortida i arribada a Tremp i, si no hi ha contratemps, s’endurà avui la carrera || Té un avantatge de 2’35” respecte al segon i fins ahir líder, Honig

Txomin Juaristi, el vencedor de l’etapa i nou líder, durant la baixada d’un dels ports.

Txomin Juaristi, el vencedor de l’etapa i nou líder, durant la baixada d’un dels ports.MARIA TORRES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El corredor basc Txomin Juaristi (Fundación Euskadi) es va imposar amb gran autoritat ahir a la segona etapa de la Volta a Lleida, la jornada reina amb sortida i arribada a Tremp i 164 km de recorregut, amb la qual cosa va demostrar ser, amb diferència, el més fort de la cursa, en què compta amb un avantatge de més de dos minuts i mig respecte el pilot perseguidor. A més, el jove corredor biscaí es col·loca líder de la ronda lleidatana a falta d’una etapa, la que es disputarà avui amb sortida i arribada a Lleida, concretament a la meta que estarà situada a l’emblemàtica Seu Vella.

Ja la primera jornada de divendres, la victòria se li va escapar per molt poc a la Fundación Euskadi, que va firmar un segon lloc. Ara, el conjunt taronja compta amb el líder de la general, el de la muntanya i també la classificació per equips. Molt difícil serà ja que se li escapi la carrera a Juaristi, que suma 2’35” sobre l’holandès Hugo Reinier Honig, vencedor de l’etapa inaugural de divendres a Tremp.

La jornada no va defraudar amb les ascensions al port del Cantó i al coll de Bóixols que van dinamitar la carrera

L’etapa reina de la Volta no va decebre en absolut. Va ser un recorregut d’una gran duresa amb les ascensions al port del Cantó, de categoria especial, i al coll de Bóixols, de primera categoria. Durant els primers quilòmetres no es va produir cap tall, però a les primeres pedalades al Cantó van marxar tretze corredors, entre ells el sempre combatiu lleidatà Modest Capell. Però el tall va quedar aviat neutralitzat i a l’última rampa del Cantó es produiria la fuga de la qual resultaria el guanyador.

A Bóixols, Juaristi va clavar la destralada definitiva a l’etapa. El van aguantar en un primer moment Gozálbez i Linares, però va acabar anant-se’n en solitari amb un avantatge que va arribar a superar els dos minuts i mig. Al final, Juaristi es va emportar l’etapa i probablement la Volta.

Avui acaba la Volta amb la meta a la Seu Vella Avui diumenge es disputa la tercera i última jornada, l’etapa més curta amb 104 quilòmetres però amb quatre ports puntuables més un final en alt. La Seu Vella de Lleida acollirà els últims instants de la carrera, en la qual el basc Txomin Juaristi es perfila com a vencedor d’aquesta edició.

Txomin Juaristi, el vencedor de l’etapa i nou líder, durant la baixada d’un dels ports.

Txomin Juaristi, el vencedor de l’etapa i nou líder, durant la baixada d’un dels ports.MARIA TORRES

tracking