FUTBOL COMPETICIÓ

Pobre últim examen

Un sol gol d’Aspas al minut 84 resol la papereta als de Lopetegui abans del debut divendres al Mundial davant Portugal || No va dominar i amb prou feines va crear ocasions davant de Tunísia

Andrés Iniesta porta la pilota davant de la pressió del jugador de Tunísia, Saif-Eddine Khaoui.EFE

La selecció espanyola va firmar ahir una pobra actuació contra Tunísia a Krasnodar maquillada amb victòria (0-1) gràcies a un gol de Iago Aspas al minut 84. Una Espanya desconeguda, sense brillantor ni tot just ocasions en l’últim assaig abans de l’estrena al Mundial de Rússia divendres que ve davant de Portugal. Els de Julen Lopetegui van acabar traient la victòria, el partit vint en la ratxa invicta sota les ordres del basc, en un examen final del qual van passar pàgina sense pena ni glòria.

Espanya va firmar els pitjors 45 minuts de l’era Lopetegui. Ja d’inici, Tunísia va mostrar intensitat i ganes per aprofitar el test davant del seu prestigiós rival, com el que tindrà contra Anglaterra en el seu debut a Rússia. Una aspecte que va brillar per la seua absència a La Roja, que va estirar la pobra imatge de la segona part davant de Suïssa. Una mica d’Iniesta i una altra mica d’Odriozola, que van donar a Rodrigo les dos arribades espanyoles. El davanter del València va entrar a l’onze per Diego Costa però va patir la falta de ritme dels seus. Sense velocitat, Espanya va ser presa fàcil per a la motivada Tunísia, que va provar De Gea amb cert perill i va arribar més a l’àrea rival. Després del descans, Lopetegui ho va provar de corregir amb Koke en lloc d’un Thiago, assenyalat per les nombroses pèrdues en aquesta posició retardada, a més de Nacho i Lucas. No va canviar en excés el guió, amb Tunísia ben plantada. Els de Nabil Maaloul van posar tota la carn a la graella disposats a rubricar l’heroïcitat i el tècnic basc va jugar-s’ho tot amb Diego Costa, Asensio i Aspas. El davanter de l’Atlètic va fer el primer tir a porteria d’Espanya, tot i que sense perill. Abans de deixar el seu lloc, Silva va tenir dos arribades seguides. Temptatives que no es van confirmar, per alimentar de passada el gastat problema del gol. Espanya va acabar amb defensa de tres, amb Aspas afegint efectius a un atac poblat però amb absència d’idees. Tunísia es va quedar sense gasolina i no va inquietar, fent un parell de passos enrere amb els problemes que donava Costa. El davanter blanc-i-roig va crear el desmarcatge i la jugada del gol, després de trencar el porter i deixar la rematada a Aspas.

L’equip va firmar els pitjors 45 minuts de l’‘era Lopetegui’, però allarga la ratxa d’imbatibilitat

La incorporació de l’holandès, de 22 anys, suposaria un traspàs de 30 o 35 milions

Els de Lopetegui van maquillar un suspens per oblidar, juntament amb l’amistós davant de Suïssa, lluny d’aquella golejada a Argentina, una versió que esperen recuperar en l’estrena mundialista davant els portuguesos liderats per Cristiano Ronaldo.

barcelona

El FC Barcelona està decidit a accelerar el fitxatge de la jove estrella de l’Ajax d’Amsterdam Frenkie de Jong. Segons apuntaven ahir diversos mitjans, la setmana que ve està prevista una reunió entre els responsables del club blaugrana i de l’holandès per atansar postures.

El president, Josep Maria Bartomeu, que ha impulsat els relleus que ha portat a terme Pep Segura a la secretaria tècnica a l’incorporar Éric Abidal i el lleidatà Ramon Planes al lloc de Robert Fernández, desitja que es potenciï al màxim la plantilla amb l’objectiu de guanyar altre cop la Champions League en la temporada 2018-2019. En aquesta línia aniria el fitxatge del jugador de 21 anys de l’Ajax, que pot jugar com a pivot defensiu i s’adapta també com a defensa central. L’únic inconvenient és que té contracte fins al 30 de juny del 2022, per la qual cosa el club haurà de fer una important inversió, entorn dels trenta o trenta-cinc milions d’euros.

D’altra banda, el club va anunciar ahir que la primera plantilla iniciarà la pretemporada l’11 de juliol, cinc dies abans del que estava previst, només amb els futbolistes que no han participat al Mundial, mentre que la resta de jugadors ho anirà fent progressivament en funció de la ronda fins a la que arribin a Rússia.