SEGRE

TEMPS EXTRA PIRAGÜISME

Craviotto, doble medallista d'or

El lleidatà es proclama campió d’Europa en les proves de K4 500 i K2 200 a Belgrad || L’embarcació amb la qual serà a Tòquio 2020 va superar per 14 mil·lèsimes Alemanya

Saül Craviotto, Cristian Toro, Marcus Cooper i Rodrigo Germade, durant la final de K4 500 del Campionat d’Europa de Belgrad.

Saül Craviotto, Cristian Toro, Marcus Cooper i Rodrigo Germade, durant la final de K4 500 del Campionat d’Europa de Belgrad.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Saül Craviotto va aconseguir ahir dos medalles d’or en els Campionats d’Europa de piragüisme de Belgrad, en les modalitats de K4 500 i K2 200, convertint-se en un dels palistes estatals amb un major palmarès, en què destaquen quatre metalls olímpics i set en els Mundials. El lleidatà, de 33 anys, es va adjudicar primer el títol de campió en el K4 500 al costat de Cristian Toro, Marcus Cooper i Rodrigo Germade. En una final memorable de la distància, l’embarcació amb què Craviotto té previst competir en els Jocs de Tòquio 2020 es va imposar a Alemanya per només 14 mil·lèsimes. El K4, amb un crono d’1:18.559, va executar amb precisió l’estratègia definida per Miguel García, sorprenent un rival que havia sigut el dominador d’aquesta disciplina en els últims anys.

Els palistes de les dos seleccions es van mantenir exhaustos després de creuar la línia de meta, al costat de les seues embarcacions, esperant a conèixer els temps oficials. Si bé el crono provisional va donar el primer lloc a Alemanya, el resultat definitiu el van conèixer quan ja havien desembarcat al pantalà del control de pesada. Hongria va completar el podi, a 1.380 segons dels campions.

Tot just tres hores després, Craviotto va haver d’afrontar la seua segona final dels campionats, ja que amb el gallec Cristian Toro va disputar el títol en la modalitat de K2 200, amb la qual van guanyar l’or olímpic a Rio 2016. Els dos palistes espanyols es van mostrar intractables, especialment en la segona meitat de la regata, i van conquerir el títol amb un temps de 31.250 segons. El tercer or per a Espanya va arribar gràcies a la prova del castellanomanxec Carlos Garrote en el K1 200, mentre que Cooper i Germade també van pujar el podi en el K2 500, compartint la plata amb Rússia després d’un ajustat final.

Saül Craviotto, Cristian Toro, Marcus Cooper i Rodrigo Germade, durant la final de K4 500 del Campionat d’Europa de Belgrad.

Saül Craviotto, Cristian Toro, Marcus Cooper i Rodrigo Germade, durant la final de K4 500 del Campionat d’Europa de Belgrad.EFE

tracking