SEGRE

DEPORTES_LUNES

Nadal segueix regnant a París

El balear esclafa l’austríac Dominic Thiem per 6-4, 6-3 i 6-2 per sumar el seu onzè Roland Garros i el número disset de Grand Slam, molt a prop ja dels vint de Federer, rècord històric

El balear celebra la conquesta de la seua onzena corona de Roland Garros.

El balear celebra la conquesta de la seua onzena corona de Roland Garros.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rafa Nadal va allargar ahir la seua tirania a París al conquerir el seu onzè títol de Roland Garros (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017 i 2018), gràcies a una incontestable victòria per 6-4, 6-3 i 6-2 davant de l’austríac Dominic Thiem, en un partit que es va allargar dos hores i 42 minuts. El balear, que manté així el número u del món, va aixecar el seu dissetè Grand Slam i s’atansa als vint del suís Roger Federer, rècord històric. Nadal, de 32 anys, iguala a més el rècord de l’australiana Margaret Court, que també es va endur onze grans en un mateix torneig (l’Obert d’Austràlia entre el 1960 i el 1973).

El rei de l’argila va prosseguir amb el seu domini, havent pastat ja un balanç de 86 victòries i tot just 2 derrotes en el seu historial de Roland Garros. Tan sols el suec Robin Soderling, en els vuitens de final del 2009, i el serbi Novak Djokovic, en els quarts del 2015, van ser capaços de fer clavar el genoll a Nadal. Per obtenir el seu onzè trofeu de campió a París, el balear va començar amb molta sobrietat. Es va adjudicar en blanc el joc inaugural amb el seu servei i després va trencar el primer torn de servei rival a la primera bola de break (2-0). Però Thiem no volia ser comparsa i immediatament va tornar la ruptura (2-1), encara que va continuar patint en el servei. El mallorquí resolia les seues tandes de servei sense break points i va accelerar en el desè joc, quan restava, per apuntar-se en blanc el triomf del primer set (6-4). A Thiem li costava molt controlar el bot sobre l’argila a cada llançament de Nadal, l’agressivitat del qual va anar in crescendo al principi de la segona mànega. Va buscar la xarxa una vegada i una altra per desbordar el seu contrincant en l’estratègia. I això va fer efecte, al costat de la variació d’altures en les raquetades, ja que el següent set va arrancar de forma similar. Després de guanyar el servei en el primer joc, va trencar el servei de l’austríac a la cinquena oportunitat de break. Tots dos van batallar durant més de vuit minuts, però el 2-0 va pujar al marcador. El mallorquí va saber administrar aquest avantatge per acabar guanyant el segon parcial i encarrilar la victòria. Remuntar dos mànegues a Nadal, en un partit al millor de cinc sets i sobre la terra batuda de Roland Garros; aquest era el particular Everest que Thiem havia d’encarar en el seu somni de ser campió. El partit no va estar exempt de sobresalts. Nadal va haver de parar el duel a la tercera mànega per una rampa a la mà esquerra que va necessitar l’assistència del fisioterapeuta. El balear tenia el dit cor rígid i va interrompre el quart joc, demanant disculpes a l’àrbitre per aquesta aturada. Abans, ja havia trencat el servei del centreeuropeu (3-1) i havia enfilat la victòria. Finalment, aquest contratemps físic no va passar a més i en el setè joc va trencar de nou el servei de Thiem (5-2), per a continuació tancar la conquesta del títol parisenc en el cinquè match point.

“En el tercet set he tingut rampes i m’he espantat”

Nadal va explicar que va arribar a espantar-se i molt amb la rampa que va patir a la mà esquerra en el tercer set de la final. “Ha estat un moment dur. M’he espantat molt. Això passa quan a un jugador el poses al límit. Això és una cosa impressionant, no puc descriure els meus sentiments perquè, si ja és un somni guanyar aquí, és impossible guanyar onze vegades”, va declarar a peu de pista quan va pujar a recollir una nova Copa dels Mosqueters. Va donar les gràcies entre llàgrimes a tots els que l’han recolzat: “Gràcies a tots els que m’heu recolzat durant tots aquests anys i tota la meua vida. En especial a la meua família i al meu equip. És un somni estar aquí amb aquest trofeu, sobretot per a mi després del que he passat. Espero veure-us a tots aquí l’any que ve.”

El balear celebra la conquesta de la seua onzena corona de Roland Garros.

El balear celebra la conquesta de la seua onzena corona de Roland Garros.EFE

tracking