SEGRE

AUTOMOBILISME GRAN PREMI DEL CANADÀ

Vettel torna a manar

Guanya al Canadà i recupera el liderat del Mundial a l’acabar Hamilton al cinquè lloc || Sainz finalitza vuitè, mentre que Fernando Alonso va abandonar

Sebastian Vettel celebra el seu triomf en el Gran Premi del Canadà, on va aconseguir el liderat del Mundial.

Sebastian Vettel celebra el seu triomf en el Gran Premi del Canadà, on va aconseguir el liderat del Mundial.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sebastien Vettel (Ferrari) va aconseguir ahir el seu cinquantè triomf en el Mundial de Fórmula 1 a l’imposar-se en el Gran Premi del Canadà, cosa que li va permetre recuperar el liderat, ja que Lewis Hamilton (Mercedes) va acabar cinquè. L’alemany va guanyar davant de Valtteri Bottas (Mercedes) i els dos pilots de Red Bull, Max Verstappen i Daniel Ricciardo. Hamilton, sis vegades guanyador a Mont-real i que aspirava a igualar el rècord de set de Michael Schumacher, tan sols va poder ser cinquè, cosa que el va apartar del liderat. Vettel suma ara 121 punts pels 120 del britànic de Mercedes. Vettel va treure profit de la seua privilegiada posició, mentre que darrere Bottas va frenar l’atac de Verstappen per arrabassar-li la segona posició. La primera volta va haver de neutralitzar-se amb el cotxe de seguretat arran d’un accident entre Lance Stroll (Williams) i Brendon Hartley (Toro Rosso), que va acabar sense sanció. En la represa res va canviar. Vettel va seguir primer i va anar imprimint un ritme que els seus rivals van ser incapaços de seguir. L’emoció en el tram final va estar en la pugna per la quarta plaça entre Ricciardo i Hamilton, que es negava a entregar el liderat a Vettel.

Però l’australià va mantenir a ratlla l’actual campió i fins i tot es va permetre el luxe de marcar la volta ràpida (1.13.835) en el penúltim gir. Carlos Sainz (Renault) va acabar a la vuitena plaça, una davant de la que va ocupar a la graella de sortida, mentre que Fernando Alonso (McLaren-Renault), que disputava el seu gran premi número 300 en Fórmula 1, va haver d’abandonar per problemes mecànics en la quaranta-tresena de les 70 voltes de què va constar la carrera. Es tracta del setè abandó del bicampió mundial en el GP del Canadà i el segon consecutiu en la present temporada, després del de fa dos setmanes a Mònaco.

Després d’acabar en els punts les cinc primeres proves, l’asturià n’ha encadenat dos de seguides sense veure la bandera de quadres. La zona de punts la van completar Kimi Raikkonen (Ferrari), Nico Hulkenberg i Carlos Sainz (Renault), Esteban Ocón (Force India) i Charles Leclerc (Sauber). Sergio Pérez (Force India) es va veure relegat fins a la catorzena posició, quatre darrere de la que va ocupar a la graella de sortida. El Mundial tornarà amb el GP de França el dia 24.

Sebastian Vettel celebra el seu triomf en el Gran Premi del Canadà, on va aconseguir el liderat del Mundial.

Sebastian Vettel celebra el seu triomf en el Gran Premi del Canadà, on va aconseguir el liderat del Mundial.EFE

tracking