SEGRE

ESPORTS

Hierro, seleccionador espanyol per al Mundial 2018

Fernando Hierro, director esportiu, assumirà el càrrec de seleccionador espanyol en el Mundial de Rússia 2018

Hierro, seleccionador espanyol per al Mundial 2018

Hierro, seleccionador espanyol per al Mundial 2018EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Espanyola de Futbol ha anunciat aquest dimecres que Fernando Hierro, director esportiu, assumirà el càrrec de seleccionador espanyol en el Mundial de Rússia 2018, en substitució de Julen Lopetegui, que ha estat destituït aquest matí, ha informat l’organisme en un comunicat.

La RFEF ha convocat als mitjans de comunicació a les 18.30 hora local a Krasnodar (Rússia) (17.30 a Espanya) per a la compareixença de premsa de Fernando Hierro com a nou seleccionador nacional al costat de Luis Rubiales, president de la Federació.

"A continuació, dirigirà el seu primer entrenament i divendres debutarà a Sochi en l’estrena d’Espanya davant de Portugal", afegeix la nota publicada en la pàgina web oficial de la selecció espanyola, dos hores després que Rubiales informés en roda de premsa de la destitució de Julen Lopetegui després de dos anys al capdavant del càrrec.

"Tocarem el menys possible i en això estem. Quan tinguem una cosa per comunicar ho farem. No vull entrar en noms. El que hàgim de parlar ho sabrem aviat (...) El que farem és tocar el menys possible aquesta concentració", deia el president de la Federació entorn de les 13.00 hora local.

A les 15.00 hores a Krasnodar es va fer públic el nomenament a través d’un comunicat de Fernando Hierro, actual director esportiu de la Federació Espanyola, que és al costat de l’equip en la concentració a la ciutat del sud-oest rus i que prendrà ara el comandament de la selecció per al Mundial 2018 que comença aquest dijous.

Des d’aquest dimecres passarà des de la seua posició de responsable en l’àrea esportiva, represa el novembre passat, a la banqueta de l’equip nacional durant aquesta competició, a dos dies del debut d’Espanya en la cita, divendres vinent davant Portugal a Sochi, en la seua segona experiència com a primer tècnic en el futbol professional.

Experiència com a tècnic

L’anterior va ser al Reial Oviedo durant la temporada 2016-17, en la que va dirigir al seu equip durant tot el curs complet, que va acabar a la vuitena plaça de la classificació en Segona Divisió, amb 17 triomfs, 10 empats, 15 derrotes, 47 gols a favor i en contra durant les 42 jornades que va durar la competició de lliga.

Hierro, de 50 anys i que també va ser segon entrenador del Reial Madrid en la temporada 2014-15 al costat de l’italià Carlo Ancelotti, ha ocupat en dos etapes la direcció esportiva de la Federació: l’actual i la compresa entre 2007 i 2011, quan la selecció va ser campiona d’Europa (2008) i del Món (2010). En la seua experiència directiva, també va ser manáger general del Màlaga en 2011-12.

Trajectòria de Fernando Hierro

Com a futbolista, Hierro va disputar 89 partits amb la selecció espanyola, amb 29 gols, durant dotze anys, entre 1989 i 2002, amb la presència en quatre Mundials (Itàlia 1990, Estats Units 1994, França 1998 i Japó i Corea 2002), a més de desenvolupar la majoria de la seua exitosa trajectòria, tretze anys, a les files del Reial Madrid.

En aquell període, entre 1989, quan va arribar procedent del Valladolid, i 2003, Hierro va jugar 598 partits amb la samarreta de l’equip blanc, amb la qual va conquerir cinc Lligues, tres Lligues de Campions, una Copa del Rei, quatre Supercopes d’Espanya, una Supercopa d’Europa i dos Copes Intercontinentals. Després va jugar en l’Al-Rayyan de Catar (2003-04) i en el Bolton anglès (2004-05). 

tracking