Anglaterra es classifica

Els anglesos esclafen la feble Panamà, segellen el pas a vuitens i també el de la selecció que dirigeix el lleidatà Robert Martínez || Harry Kane va firmar un ‘hat-trick’ i ja és el màxim golejador superant Cristiano i Lukaku

Harry Kane és felicitat pels companys després d’anotar de penal el cinquè gol del seu equip abans del descans.EFE

Anglaterra, amb un hat-trick de Harry Kane, va certificar ahir la classificació per als vuitens de final del Mundial de Rússia al vèncer ahir, al seu segon partit del Grup G, Panamà (6-1), un resultat que elimina els canaleros i que atorga un altre bitllet per a les eliminatòries a la Bèlgica que dirigeix el balaguerí Robert Martínez. Els gols de John Stones i Harry Kane, tots dos per partida doble, i Jesse Lingard a la primera meitat van encarrilar el duel per als pross, que sumen sis punts per empatar al capdavant amb els belgues, que dissabte van escombrar Tunísia (5-2). Amb això, els dos combinats europeus estan empatats a tot i es jugaran el liderat del grup dijous que ve.

En un matí per al record a l’Estadi de Nijni Nóvgorod, l’equip anglès va aconseguir anotar, per primera vegada, cinc gols en un partit de Copa del Món, ajudat en gran manera per les concessions de la dèbil defensa panamenya. Així doncs, els de Gareth Southgate només van tardar vuit minuts a inaugurar el marcador, quan Stones va rematar de cap al fons de les malles un córner botat per Trippier.

Esdevé el tercer anglès a aconseguir un triplet en un partit de Mundial després de Hurst i Lineker

Només Blas Pérez, al minut 11, va estar a prop de veure porta en una acció en la qual Walker es va haver d’esforçar per evitar la rematada del davanter centreamericà. Tanmateix, els tres lleons ja havien sentit l’olor de la sang i no van parar: al 22, Harry Kane va anotar el segon al convertir el penal que Escobar va cometre sobre Lingard. Al cap de menys d’un quart d’hora, el centrecampista del Manchester United va disparar des de la frontal per clavar-la a l’escaire (min.36), i només quatre minuts després Stones va segellar un doblet en una magnífica jugada col·lectiva empenyent la pilota al segon pal.

Quan ja es consumia la primera part, Kane aprofitava una nova pena màxima per posar el 5-0 al descans. L’ariet encara va tenir temps per firmar, en els minuts que quedaven de la segona meitat, el seu particular hat-trick en un tret de Loftus-Cheek que va rebotar en ell abans de colar-se a la porteria (min.62). Després d’això, Kane, el tercer anglès a aconseguir un triplet en un partit de Mundial després de Hurst i Lineker, va abandonar el camp com a màxim golejador del torneig (5), superant Cristiano Ronaldo i Lukaku (4).

En la història va entrar també el defensa Felipe Baloy, que al minut 78 es va convertir en el primer panameny a aconseguir marcar en una Copa del Món, torneig al qual accedien per primera vegada. Quan ja no s’hi jugaven res, el gol es va celebrar a bombo i platerets entre l’afició canalera.

Amb aquest resultat, Anglaterra en tenia prou amb no veure una targeta groga perquè li valgui l’empat a l’última jornada contra la selecció de Bèlgica per ser primera de grup. El ritme de l’encontre va anar descendint fins a apagar-se gairebé completament.