Cavani posa Uruguai a quarts i acomiada Cristiano

El 'charrúa' fa un doblet i cau lesionat, per la qual cosa és dubte per a quarts

Cavani remata a porteria davant l’oposició de Pepe, ahir durant el partit.

Cavani remata a porteria davant l’oposició de Pepe, ahir durant el partit.EFE

Uruguai va accedir ahir als quarts de final del Mundial, on l'espera França, a l'eliminar Portugal amb un triomf per 2-1 amb un doblet d'Edinson Cavani. El Matador, que va abandonar la pista lesionat als 74 minuts repenjat en Cristiano Ronaldo, va arribar a 45 gols amb la celeste en un partit en el qual els portuguesos havien bolcat els ulls en Luis Suárez.

Suárez va servir la passada per al cop de cap de Cavani als 7 minuts i amb astúcia i molt desgast físic va arrossegar les marques que van trasbalsar la defensa dels campions d'Europa. Pepe va donar una esperança a Portugal amb un superb cop de cap a passada del lateral Raphael quan el partit anava pels 56 minuts i va posar fi al caràcter imbatible de la porteria de Fernando Muslera, que va estar 365 minuts sense encaixar un gol.

La balança de nou la va desequilibrar Cavani, aquesta vegada a passada de Bentacur, que va resoldre amb un preciós toc d'efecte que va deixar sense opcions Rui Patrício. Transcorrien 62 minuts del matx i l'avantatge ja semblava un abisme a causa que Cristiano Ronaldo semblava naufragar en la seua solitud, del tot assetjat en un bosc de cames rivals quan rebia la pilota.

Rui Patrício va ser el culpable que l'avantatge no fos més ampli abans del descans al desviar de forma aparatosa un lliure directe connectat per Suárez. I va poder ser l'heroi amb les seues excursions en l'agonia, per capturar algun cop de cap als encontorns del seu col·lega Muslera.

Fernando Santos: “No em sembla gens just, ens mereixíem més”“No em sembla pas just. Portugal ha fet prou per aconseguir un altre resultat.” Així de contundent va ser el seleccionador portuguès, Fernando Santos, en l'eliminació del seu equip. El tècnic va recalcar que el seu equip va fer “una segona part molt bona”. Bernardo Silva, per la seua part, va dir que “cal acceptar la derrota”. Cavani va afirmar que “això és emocionant, no tinc paraules per descriure-ho. Cal continuar somiant”. Respecte a la seua lesió de cara al pròxim partit, davant de França, el golejador charrúa va dir que “veurem com marxa tot i tant de bo pugui seguir. M'ha punxat el bessó i caldrà fer proves”, va admetre el golejador.