SEGRE

DEPORTES

Anglaterra, a quarts

Els anglesos trenquen el malefici al classificar-se per penals, una cosa que mai havien aconseguit en un Mundial || Cruel eliminació de Colòmbia al reviure amb un gol del blaugrana Yerri Mina

El barcelonista Yerri Mina, amb aquest salt espectacular, va empatar el partit al temps afegit i va forçar la pròrroga per a Colòmbia.

El barcelonista Yerri Mina, amb aquest salt espectacular, va empatar el partit al temps afegit i va forçar la pròrroga per a Colòmbia.@ GETTY IMAGES FIFA.COM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dramàtica tanda de penals, en la qual va arribar a anar en desavantatge, va donar ahir a la nit a Anglaterra la seua primera classificació per als quarts de final d’un Mundial en dotze anys i va enviar Colòmbia a casa de la forma més cruel possible, després d’haver reviscut amb un gol del barcelonista Yerry Mina al minut noranta-quatre.

Anglaterra, que mai havia guanyat una tanda de penals en un Mundial, va aprofitar les fallades de Mateus Uribe i Carlos Bacca per tombar el resultat quan pitjor el tenia. Dissabte, a Samara, l’espera Suècia per buscar un lloc a les semifinals. Els penals van resoldre un dur partit, convertit en una muntanya russa, que va tenir guanyat abans de la pròrroga la selecció de Gareth Southgate i que es va prolongar mitja hora més gràcies a Yerri Mina.

Kane va avançar els europeus de penal i l’equip cafeter va igualar en el temps afegit

Des de les altures, quan ja estava tot perdut, el defensa barcelonista va oferir a Colòmbia una altra oportunitat, que finalment no va saber aprofitar.

Amb la seua superioritat en el joc aeri i una capacitat rematadora que li ha permès igualar Paul Breitner com el saguer més golejador, el defensa barcelonista li va donar una segona oportunitat a la seua selecció, quan els anglesos celebraven que un polèmic penal executat per Harry Kane els guanyava el pas a quarts.

Perquè fins aquell moment, en el qual Colòmbia va buscar a la desesperada el miracle, l’equip de Gareth Southgate era el clar vencedor d’un aspre duel, marcat per l’absència de James Rodríguez.

Colòmbia, amb la seua estrella lesionada a la grada, va ser molts minuts un equip pla, que sucumbia a una decisió arbitral, sense solucions per escapolir-se de la trampa anglesa. No va voler Pekerman oferir espais per córrer als anglesos i, amb Wilmar Barrios al davant de la defensa, pendent de Raheem Sterling, o incrustada entre els centrals, va desactivar l’atac britànic. Sòlida en defensa, en la qual Davinson Sánchez i Yerry Mina van imposar la seua contundència per dalt, la selecció de Colòmbia no va tenir, tanmateix, qui li donés sortida, ni va poder buscar el contraatac. Sense James, amb Quintero molt desafortunat i Cuadrado intermitent, Falcao deambulava avorrit, sense un soci que l’assistís.

El barcelonista Yerri Mina, amb aquest salt espectacular, va empatar el partit al temps afegit i va forçar la pròrroga per a Colòmbia.

El barcelonista Yerri Mina, amb aquest salt espectacular, va empatar el partit al temps afegit i va forçar la pròrroga per a Colòmbia.@ GETTY IMAGES FIFA.COM

tracking