SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Trasplantament sota sospita

Investiguen el protocol que es va seguir en l’operació a Éric Abidal, després que una escolta policial a Rosell revelés que es va comprar “un fetge il·legal” || Un jutjat ja havia arxivat el cas

Éric Abidal va mostrar indignació per la informació que el trasplantament va ser irregular.

Éric Abidal va mostrar indignació per la informació que el trasplantament va ser irregular.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) ha iniciat una investigació interna per revisar tot el procediment que es va seguir en la donació i posterior trasplantament de fetge al futbolista Éric Abidal, encara que té “la certesa” que es va realitzar d’acord amb la legislació i els protocols existents. La investigació es desenvolupa en col·laboració amb l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) i l’Hospital Clínic de Barcelona, on l’exfutbolista del FC Barcelona i actual secretari tècnic del club va ser sotmès el 10 d’abril del 2012 al trasplantament de fetge d’un donant viu, que es tractava, segons els va dir a ell i el club, del seu cosí.

L’ONT ha obert la investigació després que El Confidencial publiqués ahir que a les escoltes policials a les quals va ser sotmès l’expresident barcelonista Sandro Rosell a la investigació sobre blanqueig, se’l sentia parlar amb algú identificat com a “Juanjo”, que comentava amb l’expresident blaugrana que li “van comprar un fetge il·legal” a Abidal, quan aquest va recaure del càncer, perquè li fos trasplantat el 2012.

L’Organització Nacional de Trasplantaments té la “certesa” que no hi va haver cap irregularitat

Catalunya va ser líder en trasplantaments el 2017, any en què hi va haver un total de 471 donants

El departament de Salut de la Generalitat està recopilant tota la informació sobre el trasplantament, però igualment va posar èmfasi, com l’ONT, en el fet que “es va complir amb tots els procediments i legislació vigent”. L’Hospital Clínic, on van extreure part del fetge del donant per trasplantar-lo a Abidal, també va assegurar que sempre segueix “tots els procediments establerts per la normativa vigent en matèria de trasplantaments, tant de donant cadàver com de donant viu”.

El FC Barcelona també va desmentir “rotundament” que s’hagi produït qualsevol “fet irregular” i recorda l’arxivament d’aquesta causa per un jutjat de Barcelona, amb data el 18 del maig passat.

tracking