SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El centrecampista Xemi, segon fitxatge del Lleida

Té 23 anys, procedeix del Cornellà i va ascendir a Segona A amb el Barça B

Xemi, en un partit amb el Cornellà, ja és nou jugador del Lleida Esportiu.

Xemi, en un partit amb el Cornellà, ja és nou jugador del Lleida Esportiu.UE CORNELLÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu va anunciar ahir la segona incorporació per a la temporada 2018-19 després de la de Marc Martínez. Es tracta de Josep Miquel Fernández Codina Xemi, un jugador que arriba procedent de la UE Cornellà i que s’ha compromès amb l’entitat blava per a les pròximes dos temporades, fins al 30 de juny del 2020.

Format a les categories inferiors del Sant Gabriel, Damm i Cornellà, Xemi va acabar l’etapa juvenil formant part del primer equip d’aquest últim club i anotant el gol que li va segellar l’ascens a Segona B. El desembre del 2015, el centrecampista es va incorporar a la disciplina del FC Barcelona, equip amb el qual va aconseguir pujar a Segona divisió la temporada 2016-17, i va ser una de les peces més importants del vestidor blaugrana.

Després de tancar l’etapa al conjunt barcelonista, Xemi va fer les maletes per jugar a la Football League One anglesa a les files de l’Oxford United, conjunt amb el qual va disputar el primer tram de la temporada passada, concretament nou partits en els quals va anotar un gol. Finalment, abans de tancar el mercat de fitxatges d’hivern d’aquest any, el centrecampista va tornar al Cornellà, en què va disputar un total de dotze partits, set dels quals com a titular i en va jugar tres de complets per completar 605 minuts. No va anotar cap gol. Amb els barcelonins va arribar a disputar la promoció d’ascens. Les característiques del nou jugador del Lleida Esportiu són les d’un centrecampista que destaca pel desplegament físic, de llarg recorregut i amb arribada a l’àrea rival per marcar gols. Xemi destaca també pel joc aeri en les jugades d’estratègia gràcies als 1,84 metres d’alçada. A més, és polivalent, ja que es pot adaptar a qualsevol de les tres posicions del centre del camp. Malgrat la joventut, té vint-i-tres anys, Xemi compta amb una experiència important en aquesta categoria i és que des del seu debut a la divisió de bronze suma 114 partits oficials entre Lliga i Copa del Rei i ha anotat un total de vuit gols.

La setmana passada, el club va anunciar la tornada de Marc Martínez, que ja va jugar al Lleida fa dos temporades, quan l’equip es va quedar a les portes de l’ascens per un penal.

tracking