SEGRE

DEPORTES

Luis Enrique, l'elegit

Designat nou seleccionador d’Espanya, ha firmat per dos anys fins que acabi l’Eurocopa 2020 || Rubiales lloa el seu “caràcter i compromís”

Luis Enrique deixarà la direcció d’equips per debutar com a seleccionador.

Luis Enrique deixarà la direcció d’equips per debutar com a seleccionador.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Luis Enrique Martínez, exentrenador del Barcelona i exjugador, entre d’altres, de l’equip blaugrana i del Reial Madrid, serà el nou seleccionador espanyol durant dos anys, en substitució de Fernando Hierro. Així ho va anunciar ahir Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que va indicar que és l’únic tècnic amb qui aquest organisme s’ha posat en contacte per oferir-li el càrrec.

L’elecció de Luis Enrique es va confirmar tot just una setmana més tard de l’eliminació de la selecció espanyola del Mundial de Rússia a vuitens de final, després de caure en els penals contra l’equip amfitrió, i la confirmació ahir de la marxa de Fernando Hierro, que ocupava la direcció esportiva i va assumir el càrrec per al campionat.

L’exporter és el nou director esportiu de la Federació en substitució de Hierro

Els seus compromisos immediats seran els d’Espanya a la nova Lliga de Nacions, en què la Roja, inclosa al grup 4 de la Lliga A, debutarà el dissabte 8 de setembre a Anglaterra amb el combinat anglès i després rebrà Croàcia el dia 11 a Elx.

Rubiales va admetre el “caràcter” de Luis Enrique i les seues “qüestions amb la premsa”, encara que va dir que intentarà que l’“ambient sigui el millor” després d’una contractació “relativament senzilla” i en què va destacar el “compromís” del tècnic asturià i la seua arribada a la Roja malgrat tenir “ofertes tremendament importants”. Segons Rubiales, el nou seleccionador va comptar amb l’aprovació per “unanimitat” de la junta directiva de l’RFEF.

No obstant, el president de l’RFEF va voler lloar el caràcter de l’asturià per portar aquest grup. “Un entrenador sempre ha de ser una persona de caràcter que imposi el seu criteri dins del vestidor, al qual es respecti al cent per cent. Busquem un líder incontestable dins del vestidor, que marqui una pauta i que ningú se surti d’aquesta pauta. Aquesta és la selecció del futur, la que hem ideat”, va assenyalar.

Rubiales va assegurar que els jugadors no coneixien aquest nomenament prèviament, ja que la “junta directiva és la primera que ha de conèixer el tema”. Un dels aspectes més interessants en aquesta nova incorporació és l’absència de la clàusula de rescissió, que va ser utilitzada pel Reial Madrid per aconseguir els serveis de l’anterior seleccionador, Julen Lopetegui. “Entenem que qualsevol seleccionador que vulgui sortir ha de parlar amb nosaltres i establint aquesta clàusula ens ho impedeix”, va criticar el màxim dirigent federatiu.

“El que sí que té, tant Luis Enrique com nosaltres, és una clàusula de penalització en cas de ruptura de contracte, una cosa bastant habitual en aquests casos”, va afegir un Luis Rubiales que, a més, només pensava en l’exentrenador del Barcelona per aquest càrrec. “No hem parlat amb ningú més, tan sols amb Luis Enrique”, va assegurar en aquest sentit.

D’altra banda, el nou director esportiu de l’RFEF és l’exporter José Francisco Molina, que substitueix en el càrrec Fernando Hierro, que diumenge va declinar continuar.

tracking