SEGRE

TENIS WIMBLEDON

Rafa Nadal accedeix a quarts de Wimbledon set anys després

El balear guanya el txec Jiri Vesely en tres sets

Rafa Nadal durant el partit d’ahir davant del txec Jirí Vesely, que va superar en tres sets.

Rafa Nadal durant el partit d’ahir davant del txec Jirí Vesely, que va superar en tres sets.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rafa Nadal es va classificar per a quarts del torneig de Wimbledon, tercer Grand Slam de la temporada, al desfer-se ahir del txec Jirí Vesely en tres sets (6-3, 6-3 i 6-4). El balear, actual número 1 del món, va tornar a l’antepenúltima ronda del torneig londinenc, cosa que no aconseguia des del 2011, quan va assolir la cinquena i última final a l’All England Club, que va perdre contra Djokovic.

El manacorí va demostrar que segueix a l’alça i no va cedir cap set amb un voluntariós Vesely, el perill del qual residia a haver deixat pel camí de Diego Schwartzmann i Fabio Fognini. El primer joc en blanc en el servei aconseguit per Vesely no va tenir continuïtat al duel.

Nadal no assolia l’antepenúltima ronda des del 2011, quan va caure a la final contra Djokovic

Al segon, el tenista balear l’hi va prendre i encara que ja no va tenir més opcions a la resta, un joc gairebé perfecte en el servei, amb només dos punts perduts, li van permetre rendibilitzar al màxim aquest break i tancar sense problemes el primer set. Una al·luvió de cops guanyadors (16) es va unir a la recepta del parcial inaugural de l’absoluta solvència al servei i una ruptura matinera per deixar Vesely contra les cordes després d’un 6-3. El txec no va trobar la fórmula per tenir alguna opció a la resta i es va veure a la situació d’haver d’aixecar 2 sets en contra per donar la gran sorpresa. La possibilitat va créixer una mica per al centreeuropeu quan va aprofitar la primera i única badada del balear, en la versió més erràtica de tot el duel, amb el servei. Vesely va trencar al 5è joc de la tercera mànega, però l’alegria tot just li va durar i Nadal va recuperar a l’instant el desavantatge per apaivagar tot intent de remuntada. El txec va aguantar fins al 5-4, va tenir diverses opcions, però va fallar i el manacorí va sentenciar a la resta a la tercera pilota de partit.

tracking