SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Groenewegen encadena el segon triomf en el Tour

Van Avermaet reté el mallot groc a dos dies que comenci la muntanya

Dylan Groenewegen celebra a la línia de meta la seua segona victòria d’etapa en el Tour 2018.

Dylan Groenewegen celebra a la línia de meta la seua segona victòria d’etapa en el Tour 2018.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’holandès Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) va sumar ahir la segona victòria d’etapa al proclamar-se campió de la vuitena etapa del Tour de França, de 181 quilòmetres entre Dreux i Amiens, a l’imposar-se, com divendres, en l’esprint final. Per la seua part, el belga Greg van Avarmaet (BMC) reté un dia més el mallot groc, a dos jornades que comenci la muntanya.

Després d’un primer intent de fuga en solitari de l’alemany Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe) en els primers quilòmetres, neutralitzat gairebé immediatament pel pilot uns altres tres corredors es van llançar a l’aventura, aquesta vegada amb fortuna. En un dia sense grans incidents, l’irlandès Dan Martin (UAE Emirates) i el francès Julian Alaphilippe (Quick-Step) van protagonitzar l’únic accident del dia quan van tenir la mala sort de topar a falta de 16 quilòmetres provocant una caiguda múltiple que els va retardar un minut sobre el gran grup, acabant amb les seues esperances de victòria d’etapa.

D’altra banda, l’alemany André Greipel (Lotto Soudal) i el colombià Fernando Gaviria (Quick Step), segon i tercer de l’etapa, van ser desqualificats pels comissaris de carrera per maniobres irregulars comeses en l’esprint. Una vegada vistes les imatges de televisió, els jutges van comprovar que Greipael va tancar Gaviria, que pretenia avançar-lo enganxat a les tanques, i el colombià li va replicar amb dos cops de cap per provar de passar.

tracking