SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça bat el rècord d'ingressos

El primer club de futbol a superar els 900 i tanca l’exercici amb 13 de superàvit

Sergi Roberto i Rafinha durant la sessió d’entrenament d’ahir a la Ciutat Esportiva.

Sergi Roberto i Rafinha durant la sessió d’entrenament d’ahir a la Ciutat Esportiva.FCBARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona ha obtingut la temporada 2017-2018 els ingressos més elevats de tota la indústria del futbol. Mai abans una entitat esportiva havia estat capaç de superar els 900 milions d’euros en un sol exercici com a producte de la seua activitat ordinària. Així ho va anunciar ahir el portaveu blaugrana, Josep Vives, després de la junta directiva en la qual es va presentar el tancament provisional dels comptes.

Concretament, el club ha ingressat 914 milions d’euros, quan el pressupost era de 897 milions. Una de les raons d’aquest espectacular augment (l’exercici 2016-17 van ser 708 milions) s’ha de trobar en el benefici deixat pel fitxatge de Neymar pel PSG. A més, el Barça preveu que podrà assolir els 1.000 milions abans del 2021, com així apunta al pla estratègic.

A l’altre costat de la balança, el de les despeses, també la xifra ha crescut considerablement, a l’assolir els 882 milions. Després de descomptar els impostos, el benefici net de la temporada s’ha tancat en 13 milions. Des del 2010, i a excepció del 2011 per les pèrdues deixades pel traspàs d’Ibrahimovic, el club sempre ha tancat els balanços amb beneficis.

Vives també va informar que Manuel Arroyo se’n va, a l’haver presentat la dimissió, i representa la tercera baixa d’un vicepresident, després de les de Susana Monje i Carles Vilarrubí.

El seu adéu ja estava acordat des de feia temps, quan el màxim responsable de DORNA va comunicar al president barcelonista Josep Maria Bartomeu que al cap de vuit anys al club ja no podia compaginar la seua tasca a la junta directiva i com a responsable de MotoGP. També abandonarà el club Francesco Calvo, màxim responsable de l’àrea de mercats.

A més, durant la reunió de la junta es va decidir una modificació en el “seient alliberat”, a través del qual el soci abonat que no desitgi assistir al partit pot posar-lo a la venda a través del club.

Per aquest any, el Barça ha incorporat un aspecte com és el que si un soci allibera el seu seient vint dies abans del partit, si aquest abonament es ven o no l’associat cobrarà la part acordada.

tracking