SEGRE

DEPORTES

El Lleida, embargat

Hisenda notifica a les empreses que col·laboren amb el club que frenin les aportacions fins que hi hagi una decisió definitiva || El deute de l’entitat amb el fisc és de gairebé un milió d’euros

Primera pàgina de la notificació que han rebut aquestes empreses.

Primera pàgina de la notificació que han rebut aquestes empreses.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hisenda ha embargat el Lleida Esportiu per impagaments de gairebé un milió d’euros, en concret 928.242,60, segons ha pogut saber SEGRE. En aquest sentit, la delegació a Lleida de l’Agència Tributària ha iniciat una diligència d’embargament preventiu de crèdits comercials al Lleida Esportiu i ha notificat a les empreses que col·laboren amb aportacions econòmiques al club (patrocinadors i anunciants) que, a partir d’ara, frenin l’import que han de satisfer al club fins que es resolgui el procés i acabi o bé en embargament definitiu o bé s’aixequi la mesura cautelar. El text diu així: “Els imports embargats quedaran retinguts cautelarment en poder del pagador, fins que per aquest òrgan de Recaptació se li notifiqui, o bé l’aixecament d’aquesta mesura cautelar o bé la seua conversió en definitiva.”

Hisenda dóna un termini de deu dies a aquestes empreses, a comptar a partir de la recepció de la notificació de l’embargament, perquè presentin tota la documentació i els imports i venciments que han de pagar. I en el cas que ja no hi hagi pagaments pendents, també han de comunicar-ho.

La mesura afecta també els ajuts de Paeria i Diputació, que abonen 180.000 i 110.000 euros a l’any

Aquest embargament preventiu d’ingressos que pateix el Lleida també afecta els seus dos benefactors més grans, la Paeria i la Diputació de Lleida, que davant del deute amb Hisenda tampoc poden entregar les seues aportacions al club, que són de 180.000 euros anuals en el cas de la subvenció municipal i de 110.000 euros anuals pel que fa al cas de la corporació provincial.

L’Agència Tributària recorda també a empreses i institucions que no poden ni recórrer ni impugnar aquesta mesura “ja que no afecta els seus drets o interessos legítims”.

El club espera informació oficial per actuar en conseqüència.

Les claus

  • Embargats per impagament. Hisenda embarga de forma preventiva els ingressos al Lleida per impagament de prop d’un milió d’euros, en concret 928.242,60 euros. 
  • Notificació a les empreses. L’Agència Tributària ha notificat a les empreses, mitjançant un acord d’adopció de mesures cautelars amb data de 2 de juliol del 2018, i per tal d’assegurar el cobrament dels deutes tributaris que poden resultar exigibles al Lleida Esportiu, que els imports embargats queden retinguts cautelarment en poder del pagador. Aquesta mesura s’adopta fins que es resolgui el procés, o bé perquè s’aixeca l’embargament cautelar o bé perquè es fa definitiu i es passa els diners al fisc. Les empreses han de respondre a Hisenda en el termini de deu dies des que han rebut la notificació. 
  • Subvencions aturades. L’embargament preventiu afecta també les subvencions de Paeria i Diputació, per valor de 180.000 i 110.000 euros anuals. 

Una vista general del Camp d’Esports, on figuren patrocinadors i anunciants que col·laboren amb el Lleida Esportiu.

Una vista general del Camp d’Esports, on figuren patrocinadors i anunciants que col·laboren amb el Lleida Esportiu.SEGRE

tracking