SEGRE

ATLETISME COMPETICIÓ

Aleix Porras lluitarà avui per les medalles a l'Estatal

El seu germà Gerard passa a semifinals i Arnau Monné va ser vuitè a la final

Aleix Porras va brillar, malgrat que fa una setmana va haver de retirar-se per lesió al Mundial sub-20.

Aleix Porras va brillar, malgrat que fa una setmana va haver de retirar-se per lesió al Mundial sub-20.RFEA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bona jornada en general per a l’atletisme lleidatà a l’inici del 98 Campionat d’Espanya a l’aire lliure, decisiu per conformar la selecció espanyola que competirà als Europeus de Berlín del mes que ve. L’actuació més destacada va ser la d’Aleix Porras, que va guanyar la seua semifinal dels 400 metres tanques amb un temps de 50”90 que és marca personal (MMP). Avui el menor de la saga correrà la final, a partir de les 18.30, tenint la tercera millor marca de tots els competidors, per la qual cosa estarà en la lluita per les medalles. A més, el crono que va deixar ahir es va quedar a tan sols dos dècimes de la mínima exigida per a Berlín.

També va brillar el velocista del Xafatolls, Arnau Monné, que en la prova dels 100 metres va arribar a la final i va quedar vuitè amb 10”54. El millor de la seua actuació va ser que en semifinals va parar el crono a 10”47, i es va quedar a només una centèsima del rècord de Catalunya júnior. En aquesta prova dels 100 metres Ramon García no va poder accedir a semifinals amb 10”87.

D’altra banda, Gerard Porras va ser cinquè en la seua sèrie dels 110 metres tanques, on era també el cubà nacionalitzat Yidiel Contreras. El d’Alpicat va passar a semifinals per temps (14”44). Finalment, la manresana establerta a Lleida, Paula Raúl, va passar a semifinals i va guanyar la seua sèrie a 100 metres tanques amb 13”78. Pel que respecta a la jornada en general, l’aragonès Toni Abadía va posar el fermall d’or a l’última final d’ahir al derrotar un desgastat Mechaal, que va vendre cara la seua derrota i va lluitar fins al final als 5.000 metres. Mechaal, que venia de competir aquesta setmana i aconseguint la mínima per a Berlín, no va poder derrotar el seu rival en aquest gran canvi final que sempre té. Ho va intentar, però Abadía va resistir i a l’última recta va llançar un atac definitiu. Per la seua part, Aitor Same Ekobo, amb 10.16 en una brillant final masculina i María Isabel Pérez, amb 11.17 en la femenina, són els nous rei i reina de la velocitat espanyola. Una altra gran actuació va ser la de Pablo Torrijos en el triple salt, amb una impressionant marca de 17.23, que hauria estat rècord d’Espanya si no fos perquè ho va fer amb vent favorable il·legal i no serà homologat.

tracking