SEGRE

ESPORTS

La Fiscalia demana al jutge que reobri la investigació pel trasplantament d’Abidal

Ha sol·licitat diverses diligències en relació amb el cas

La Fiscalia demana al jutge que reobri la investigació pel trasplantament d'Abidal

La Fiscalia demana al jutge que reobri la investigació pel trasplantament d'AbidalEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Barcelona ha demanat el jutge que reobri la investigació per presumptes irregularitats en el trasplantament de fetge que es va practicar el 2012 a l’exfutbolista del FC Barcelona Eric Abidal i ha sol·licitat diverses diligències en relació amb el cas.

Segons han informat fonts de la Fiscalia de Barcelona, la setmana passada el ministeri públic va presentar un escrit davant de la titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona en el qual sol·licitava que reobri la investigació pel trasplantament d’Abidal, que es va arxivar a començaments d’aquest any.

La jutgessa va decretar l’arxivament definitiu de la investigació, ja que la Fiscalia no va presentar recurs contra la seua decisió dins dels terminis previstos, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La causa es va obrir arran d’unes escoltes telefòniques a l’expresident del FC Sandro Rosell, que apuntaven a una suposada compra il·legal del fetge que es va trasplantar a Abidal l’abril de 2012, en el marc de la investigació que té oberta a l’Audiència Nacional per descomptat blanqueig de capitals.

Després de rebre l’atestat amb les intervencions telefòniques, el jutge va obrir una investigació i, d’ofici, va requerir l’Hospital Clínic una sèrie de documentació relacionada amb el trasplantament, practicat en aquest centre mèdic, i una comissió rogatòria a França per aclarir les circumstàncies de la donació del fetge, per part d’un cosí del futbolista.

Una vegada rebuda la informació sol·licitada, la jutgessa de Barcelona va acordar a començaments d’any l’arxivament de la investigació sobre el trasplantament en no apreciar indicis de delicte, a la qual cosa el ministeri públic no es va oposar.

No obstant això, la Fiscalia acull dubtes sobre l’informe facilitat per l’Hospital Clínic perquè, encara que tota la documentació és en regla, faltaria la còpia del passaport del donant, motiu pel qual reclama reprendre la investigació.

En les escoltes policials a què va ser sotmès Rosell en el marc de la investigació sobre blanqueig de capitals, per la qual és a presó per ordre de l’Audiència Nacional, al·ludia a un tal "Juanjo" que comentava amb l’expresident blaugrana que "van comprar un fetge il·legal" a Abidal, quan aquest va recaure del càncer, perquè li fos trasplantat l’abril de 2012.

La setmana passada, l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) va acabar que el trasplantament hepàtic de donant viu realitzat a l’exfutbolista del FC Barcelona "es va realitzar conforme a la llei" i a la bona pràctica clínica, però va anunciar que si es reobre el cas per indicis d’irregularitats, es personarà com a acusació particular.

tracking